'JEFF - festivalpeters' Erik Van Looy en Kamal Kharmach openen Het Jeugdfilmfestival met Nederlands-Belgische avonturenfilm ‘STORM: Letters van vuur’ met o.a. Peter Van den Begin.

Dit jaar mag Het Jeugdfilmfestival (JEFF) twee maal juichen. Niet alleen kan deze editie openen met een ijzersterke Nederlands-Belgische avonturenfilm, met een indrukwekkende cast en behoorlijk wat production value. Bovendien kondigt ze met trots haar beide peters voor dit jaar aan, nl. Erik Van Looy en Kamal Kharmach. Beiden geloven heel erg sterk in het belang van kwalitatieve jeugdfilms uit...

De reeds lang aangekondigde gloednieuwe bioscoopzalen van Cinema ZED op de Vesaliussite zijn eindelijk open. Op woensdag 11 januari werden de zalen feestelijk ingehuldigd, 12 januari ging de publieke programmatie van start met de avant-première van "La la Land". Nog tot 17 januari kan u genieten van een openingsprogramma boordevol premières en avant-premières. Check de website van Cinema ZED voor de volledige programmatie!

AAN HALVE PRIJS NAAR CINEMA ZED!

Voor...

De laatste nieuwe film van Tim Burton, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, die door veel recensenten ook wel zijn terugkeer wordt genoemd, heeft iets speciaals. Niet zo gek voor een Tim Burton film? Klopt, maar ditmaal zijn niet enkel het verhaal en de karakters goed voor een magisch kantje. Wel het feit dat het fantasieverhaal zich letterlijk om de hoek afspeelt, in het Torenhof van Brasschaat.

Waarom de...

Naast hun drukke agenda van optredens, werden de heren van De Romeo’s deze zomer ook verwacht op de set van hun eerste langspeelfilm, H.I.T. De eerste beelden zijn klaar en kunnen via onderstaande link bekeken worden.

Naast De Romeo’s – Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi – kan de film ook rekenen op een heuse sterrencast: Marijn De Valck, Ann Ceurvels, Kurt Defrancq, Aiko Vanparys, Annelies Boel, Linde...

David Bowie’s meest excentrieke alter ego, Ziggy Stardust, keert op 7 maart om 19u45 samen met zijn band ‘The Spiders from Mars’ terug op het grote scherm bij Kinepolis België. De legendarische concertfilm ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ omvat een exclusieve documentaire van dertig minuten en het historische concert dat Bowie speelde op 3 juli 1973 in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. Aan het einde van het optreden...

Afgelopen weekend ontvingen regisseur Erik Van Looy en hoofdrolspeler Koen De Bouw de Diamanten Award uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende. De Premier heeft immers de kaap van de 400.000 bezoekers overschreden.

Hiermee is De Premier de beste Vlaamse film van 2016. Gezien de film het nog steeds uitstekend doet in de bioscopen, zal de thriller in de loop van januari de top 20 van...

Na de prijs van Beste Actrice voor Emma Stone op het filmfestival van Venetië en de Publieksprijs op het filmfestival van Toronto, haalde de nieuwe film van Damien Chazelle (Wiplash) maar liefst 7 Golden Globes binnen tijdens de 74ste ceremonie, die vannacht in Hollywood plaats vond.

Met zeven beeldjes, breekt LA LA LAND bovendien het historische record van het grootste aantal beroemde Amerikaanse prijzen voor één film!

  • Best Motion
  • ...

Het internationaal filmfestival van Berlijn heeft de Franse film ‘Django’, over jazzgitarist Django Reinhardt, gekozen als openingsfilm voor de 67eeditie op 9 februari aanstaande.
De opening van de Berlinale betekent tevens de wereldpremière van de film. Festivaldirecteur Dieter Kosslick bestempelde de film als een ‘aangrijpend overlevingsdrama’.

‘Django’ is het regiedebuut van de Franse cineast Étienne Comar , ook wel bekend als schrijver en producent van ‘Of Gods and...

Jennifer Lawrence en Chris Pratt zijn twee passagiers aan boord van een ruimteschip dat hun naar een nieuw leven op een nieuwe planet zal brengen. De reis neemt een dodelijke wending wanneer hun slap pods hun op mysterieuze wijze wekken, 90 jaar voordat ze hun bestemming zullen bereiken. Wanneer Jim en Aurora het mysterie achter de storing proberen te ontrafelen, beginnen ze te vallen voor elkaar, niet in staat om...

Uit eerbetoon aan David Bowie vertoont Kinepolis op dinsdag 10 januari 2017 om 19u45 de expo ‘David Bowie is’ op groot scherm. Het is dan exact één jaar na het plots overlijden van de Britse zanger. De tentoonstelling werd op beeld vereeuwigd tijdens de slotavond in het Victoria and Albert Museum in Londen. De bioscoopfilm biedt een aparte kijk op de creatieve carrière van Bowie.

Beschreven van ‘stijlvol en schandalig’...

Gisterenavond werd na de laatste aflevering van het vierde – en meteen ook laatste – seizoen van D5R op Ketnet, de trailer gelanceerd van de langspeelfilm die vanaf 22 februari in de bioscoop te zien zal zijn. De film is de afsluiter van de succesvolle reeks (zie trailer onderaan).

Naast de vijf vrienden, krijgen ook Ish Ait Hamou, Hans Bonte (burgemeester van Vilvoorde), Regi Pinxten en...

ennifer Lawrence en Chris Pratt zijn twee passagiers aan boord van een ruimteschip dat hun naar een nieuw leven op een nieuwe planet zal brengen. De reis neemt een dodelijke wending wanneer hun slap pods hun op mysterieuze wijze wekken, 90 jaar voordat ze hun bestemming zullen bereiken. Wanneer Jim en Aurora het mysterie achter de storing proberen te ontrafelen, beginnen ze te vallen voor elkaar, niet in staat om...

Pagina's