We konden u eerder al meegeven dat Tindersticks En Mark Lanegan deze zomer zullen aantreden op Moods!. Met 10 nieuwe namen is de affiche voor Moods! compleet! Paco Cruz Y Su Grupo Flamenco En Dorantes & Renaud Garcia-fons bezorgen je net als Mark Lanegan en Tindersticks een sfeervolle zomeravond in het unieke kader van het binnenplein van het Brugse Belfort tijdens Moods!-intiem.

Mocht het weer niet mee zitten, dan brengen José James, Tiken Jah Fakoly, Keziah Jones, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Okon, Jamaican Jazz Orchestra, Jungle By Night En Orchestre International Du Vetex de temperaturen ongetwijfeld een niveau hoger op de historische Brugse Burg!

José James + Okon & The Movement

vr 29 juli - Burg

José James • Voor zijn aankomende album 'Love in a Time of Madness' - het vierde op het legendarische Blue Note label - werkte José James samen met heel wat gerenommeerde internationale songwriters en producers. Het resultaat is een nieuwe sound die doorspekt is met de invloeden van grootheden als Frank Ocean, Usher, Miguel en John Legend. Live combineert José James het harmonieuze van jazz met de sensuele songwriting van r&b én geïnjecteerd met prikkelende hiphop beats.

Okon & The Movement • De groep brengt zes uitermate getalenteerde Belgische muzikanten samen. De indrukwekkende, soulvolle vocals van frontvrouw Judith Okon staan centraal. Samen met het geïnspireerde gitaarspel van Lukas Somers en de 'no-bullshit'-beats van Louis Everard bepaalt dit de eigen sound van de band. Gooi daarbij de bas van Boris Van Overschee, David Thomaere op piano en als 'cherry on top' het slagwerk van Sep François en je krijg een hypnotiserende sound op het snijvlak tussen R&B, hiphop, jazz en elektronische muziek.

Tiken Jah Fakoly + Jamaican Jazz Orchestra

za 30 juli - Burg

Tiken Jah Fakoly is in het Afrikaanse continent een waar icoon en wereldwijd veruit de meest gewaardeerde Franstalige reggae artiest. Na het brengen van Max Romeo's 'War Ina Babylon' met Nneka en Patrice, besloot Tiken Jah Fakoly een hommage te brengen aan de grote klassiekers uit de reggae-geschiedenis met zijn nieuwe album 'Racines' (wat letterlijk roots betekent). Typisch Afrikaanse geluiden werden vermengd met traditionele instrumenten zoals een ngoni, een kora, en een balafoon. Live brengt Tiken Jah Fakoly een prikkelende combinatie van eigen werk en bewerkingen van reggae-klassiekers.

Jamaican Jazz Orchestra • Jamaican Jazz Orchestra, de tienkoppige band uit Gent onder leiding van gitarist Wouter Rosseel (Pura Vida, Monkey Business) en met Sarah Devos (Leki) op zang, laat met hun debuutplaat 'Encounters' een aardig staaltje jazzreggae horen. Ze slagen er met verve in om reggae en afro te versmelten tot een samenhangend geheel. Het resultaat is aanstekelijk, groovy en feestelijk en heeft oog voor muzikale diepgang. Bij momenten doet het denken aan Ernest Ranglin en Jackie Mittoo, op andere aan Susan Cadogan, Django Reinhardt en The Skatalites.

Mark Lanegan

di 02 augustus - Binnenplein Belfort

Mark Lanegans in whisky en rook gemarineerd junkieverdriet klinkt steevast als een in ruige baslijnen, drums en gitaar verpakte schreeuw om een begrijpend oor. Het is gemeen grommende americana, blues, gospel en rock met een hevig contrast tussen agressiviteit en ontwapenende ingetogenheid als voornaamste handelsmerk. Nieuw album 'Phantom Radio' kreeg met behulp van de app Funk Box vorm op Lanegans smartphone. Minder gitaar, meer beats en elektronica dus, ergens tussen een grom en een streling in.

Tijdens Moods! komt hij langs voor een face-to-face concert met z'n publiek en dit in de intimiteit van het binnenplein van de Brugse hallen, dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een sfeervol openluchttheater.

De concerten op het binnenplein van het Belfort gaan bij slecht weer (regen of wind) of slecht weersvoorspelling door in de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 27 8000 Brugge).

Paco Cruz Y Su Grupo Flamenco - 'Huellas'

wo 03 augustus - Binnenplein Belfort

'Huellas' is een unieke flamencovoorstelling van flamencogitarist Paco Cruz en de getalenteerde flamencodanseres Claudia Cruz.

Paco Cruz werkte als gitarist/componist bij vele groten uit het genre (o.a. Rocio Molina, Belén Maya en Antonio Canales) en mocht tot twee maal toe de prijs voor beste compositie voor flamencodans in ontvangst nemen in de choreografieconcours van Madrid.

Claudia Cruz studeerde bij een aantal van de bekendste dansers/choreografen van Spanje (o.a. Juana Amaya, Belén Maya, Javier Latorre en Israel Galvín) en wordt gezien als één van de beste danseressen van de nieuwe generatie. Zij maakt het verhaal compleet door de composities te vertalen naar choreografieën waarin de ontwikkeling van flamencodans tot uiting komt.

Door middel van muziekstukken die hun oorsprong hebben in verschillende periodes uit de geschiedenis, nemen Paco en zijn groep het publiek mee langs de route die flamenco sinds haar ontstaan heeft afgelegd en de sporen (huellas) die andere culturen en landen hebben achtergelaten.

De concerten op het binnenplein van het Belfort gaan bij slecht weer (regen of wind) of slecht weersvoorspelling door in de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 27 8000 Brugge).

Keziah Jones + Jungle By Night

vr 05 augustus - Burg

Keziah Jones' muziek wordt omschreven als 'Blufunk', een samensmelting van rauwe blues en harde, edgy funk. Hij noemt Jimi Hendrix en Fela Kuti als zijn grootste invloeden. Vijf jaar na z'n laatste wapenfeit 'Nigerian Wood' is Jones terug, zij het in de gedaante van de eigenzinnige en sociaal geëngageerde Afrikaanse superheld 'Captain Rugged'. Zijn alter ego vertelt ons verhalen over het moderne Afrika en diens verstedelijking. Muzikaal vat hij zelf het album als volgt samen: 'George Clinton sharing a joint with Fela'. Say no more!

Jungle By Night verandert onze noordergrens even in een dichtbegroeid regenwoud, inclusief tropische geluiden. Onder invloed van Mulatu Astatke en Fela Kuti gingen deze negen Amsterdamse heren aan de slag met afrobeat, ethio jazz, funk, dub en rock. Dat leverde in willekeurige volgorde de uiterst sterke albums 'Hidden', 'Attila' en het kersverse 'The Traveller' op, een zegetocht langs de volledige Nederlandse podiumcatalogus, het voorprogramma van o.a. Mulatu Astatke, Mayer Hawthorne en John Legend én complimenten van de internationale pers. Opgepast: live durft dit collectief nog een paar gradaties explosiever uit de hoek te komen!

Shantel & Bucovina Club Orkestar + Orchestre International Du Vetex

za 06 augustus - Burg

Shantel voert samen met Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut ... het peloton aan dat epogewijs ons muziekmilieu infecteert met zigeunerklanken. Met Bucovina Club (de regio tussen Oekraïne en Roemenië waar zijn Romaroots liggen) als dekmantel, vulde hij de underground van Frankfurt met opzwepende gipsyritmes van Taraf De Haïdouks, Boban Markovic, Fanfara Ciocarlia en Goran Bregovic aan zijn eigen elektronische beats te plakken. Een bastaardzoon van Romantiek en Anarchie!

Het Orchestre International du Vetex is een prettig gestoord, 15-koppig collectief met leden uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk en één van de meest gewaardeerde wereldmuziekbands mét een uitstekende live-reputatie. Vetex is geen 'pur sang' latino- of balkanorkest, maar wel een eigenzinnig, grensoverschrijdend én stijloverstijgend collectief. Balkanmuziek, tarantella, reggae, afrobeat en Latijns-Amerikaanse Cumbia worden in één pot gegooid en stevig gemixt. Wie Vetex al live aan het werk zag, weet dat de band het publiek helemaal weet in te pakken met dit brouwsel!

Dorantes & Renaud Garcia-Fons

di 09 augustus - Binnenplein Belfort

Contrabassist en jazz-virtuoos Renaud Garcia-Fons en flamencopianist -en componist David Peña Dorantes vonden elkaar in hun voortdurende avontuurlijke zoektocht naar muzikale vernieuwing. Temperamentvolle latin-jazz en mediterraanse invloeden wisselen elkaar af in suggestieve melodieén, doordrongen door de erfenis van de flamencotraditie; malagueña, bulería, rondeña en soleá krijgen een tweede leven door hun baanbrekende expressiviteit. De alchemie tussen beide mondt uit in een beklijvende muzikale smeltkroes die overloopt van energie en emotie. Du jamais vu!

De concerten op het binnenplein van het Belfort gaan bij slecht weer (regen of wind) of slecht weersvoorspelling door in de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 27 8000 Brugge).

Tindersticks

wo 10 augustus - Binnenplein Belfort

Tindersticks is het type band waarvan je het geluid beschrijft met uitgebreide, zintuiglijke metaforen: de bariton van Stuart A. Staples dompelt je onder in een warm bad, de arrangementen van het viertal achter de gebakkebaarde frontman smaken naar lang gerijpte whisky. Tindersticks is, met andere woorden, het soort band waarvan de muziek je doet verlangen naar een totale onderdompeling, op de best mogelijke manier.

De groep komt naar Brugge voor een openluchtconcert (*) in het intieme én bijzondere decor van het binnenplein van het Belfort. Kortom, alle ingrediënten om er in vele opzichten een meer dan sfeervol gebeuren van te maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Moods
Datum: 
29 juli - 10 augustus 2016
Locatie: 
Belfort, Brugge
Meer over