Tom Van Tongerloo
Mysteryland 2015

1 - Mysteryland duurt dit jaar twee dagen

Dat betekent twee dagen eindshows, een weekend lang een megadik programma en nog meer tijd om heerlijk te verdwalen. Een kaartje voor een heel weekend kost 119,50 euro. Feest je liever alleen op zaterdag? Dan ben je 71,50 euro kwijt. Een ticket voor de mooiste zondag van het jaar kost 61,50 euro.

2 – Je kunt nog steeds blijven slapen op de Holy Ground Camping

De tickets voor de reguliere camping waren binnen no-time uitverkocht. En terecht, want onze Holy Ground Camping is de shit! Wil je ook blijven slapen? Dat kan nog steeds. Check Mysteryland Travel voor een tipi met acht vrienden, een romantisch vogelnestje met je lief of een al dan niet voorop gezet tentje met luchtbed en slaapzak. Glamperen niks voor jou? Dan hebben we ook heerlijke hotelarrangementen met transfers van en naar het festivalterrein. Heb je al een ticket maar wil je deze upgraden met een travelpakket? Ook dat kan gewoon (stuur ons even een persoonlijke berichtje via Facebook en we regelen het).

3 - Er staan nu al 346 artiesten op het programma (en er komt nog een nieuwe lading namen aan)

Ook wij kunnen het eigenlijk maar moeilijk geloven... Toch is het zo! Check de volledige line-up hier en voor je het weet ben je zes uur zoet. Belangrijk om te weten: we verklappen nooit alles, we houden van verrassingen.

4 - Alle relevante elektronische muziekstijlen zijn vertegenwoordigd

Knallende house, heel veel techno, disco uit alle windstreken, Afrikaanse klappers, alleen maar vinyl, deephouse, hiphop, alles op 160bpm, gezellige bandjes of toch liever hardstyle? Mysteryland is van iedereen en daarom vind je er alles wat op dit moment (of over een paar jaar) hot is.

5 - Het kunst- en cultuurprogramma rijst dit jaar de pan uit

Van interactieve (licht)installaties tot bizarre theateracts, van een gigantische slapende zeug tot in detail versierde bomen en van belachelijk uitbundige stages tot verscholen danshoekjes in het bos. Het kunst- en cultuurprogramma van Mysteryland is dit jaar groter dan ooit. En jij? Jij bent een ontdekkingsreiziger in een nieuwe wereld. Een wereld waarin alles mogelijk is.

6 - Martin Garrix sluit na twee jaar het festival af

In 2013 stond Martin in het begin van de middag bij Don't Let Daddy Know, vorig jaar liet hij de The Big Top rond een uur of vijf ontploffen en dit jaar sluit hij de mainstage af op zondag. Wat zijn we trots op onze Martijn uit Amstelveen. Wij beloven je dat het legendarisch wordt.

7 - De techno line-up slaat he-le-maal nergens op

Ben je een technofanaat? Dan hebben we ook voor jou een programma om gek van te worden. Hostingpartners Beatport, Joris Voorn Presents, HYTE en CLR hebben onder andere Chris Liebing, Pan-Pot, Dubfire, Dave Clarke en Joseph Capriati uitgenodigd. Planet Delsin en Studio 80 zijn twee dagen lang de baas op de Vinyl Only stage, een podium waar artiesten als Ben Sims, Smallpeople, DJ Haus en Sterac enkel met vinyl mogen draaien. Wij vinden het allemaal best wel vet, al zeggen we het zelf.

8 - Er zijn echte restaurants en heel veel gezellige foodtrucks

Van een biologisch frietje met tot een gepofte quinoasalade met paranoten, van een fair trade kokoswater tot uitbundige cocktails, van gefrituurde sprinkaanhapjes tot dikke, vette hamburger en van haute cuisine op bijzondere lokaties tot drie gangen met producten uit het Haarlemmermeerse Bos. De liefde van de gemiddelde foodfetisjist gaat rechtstreeks door de maag. En dat begrijpen we als geen ander.

Wil je bij topkok Jonathan Karpathios genieten van producten uit het Haarlemmermeerse Bos? Check dan de extra's op onze ticketpagina.

9 - Je kan er ook heerlijk tot rust komen

Heb je het even helemaal gehad met al die festivalmayhem? Breng dan een bezoekje aan de Healing Garden, een spiritueel toevluchtsoord waar je heerlijk kunt mediteren, interessante sprekers hun verhaal vertellen en je onder hypnose bonte feestervaringen terughaalt. Kijk wel uit, want als je deze plek eenmaal hebt gevonden wil je er nooit meer weg.

10 - Mysteryland behoort tot de duurzaamste festivals ter wereld

Lief zijn voor Moeder Natuur is een van de belangrijkste pijlers van Mysteryland. Geen wonder dus dat Mysteryland al jarenlang tot de duurzaamste festivals ter wereld behoort, sociale projecten in de omgeving organiseert en hier meerdere malen voor is onderscheiden door Julie's Bicycle en A Greener Festival Award. Dat houdt dus concreet in dat jij - terwijl je feest - ook iets goed doet voor de wereld. En dat is wat wij noemen een übersupertop win-win situatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: