Op 8 februari 2016 juichen alle Vlaamse schoolkinderen want dan mogen zij genieten van een weekje krokusvakantie. Maar toch zijn er nog enkele kids die zelfs dan hun hersenen willen pijnigen in een speciale junior editie van Valkuil.

Onder aanmoediging van hun klasgenoten, familie en vrienden, komen 12-jarige jongens en meisjes uit het zesde leerjaar van scholen uit heel Vlaanderen aan het woord. De spelregels in Valkuil junior zijn dezelfde als die in de ‘volwassen’ editie: host Kürt Rogiers vuurt vragen af en wie te veel missers maakt, verdwijnt in de gretige drie meter diepe valkuil en valt zo voorgoed uit het programma. En de inzet is hoog, want de jongen of het meisje die als enige overeind blijft, speelt in de finale voor een daguitstap met de hele klas, tot groot jolijt van de juf en klasgenoten in de studio. Wanneer de deelnemer nog een zesde vraag correct weet te beantwoorden, gaat hij of zij ook nog met een individuele prijs huiswaarts.

Welke kids bereiken de finale? Wie sleept een prijs in de wacht? Eén ding is zeker: de krokusvakantie is nog nooit zo uitdagend geweest…

AFLEVERING 1 OP MAANDAG 8 FEBRUARI 2015 OM 18.20

Sanne Sablon uit Aarschot, die in het zesde leerjaar zit in De Rank in Wezemaal en een musicalopleiding volgt, wil later actrice worden. Op maandag 8 februari kan ze dus al even wennen aan de spotlights. Sanne toont Kürt Rogiers meteen ook wat ze vocaal te bieden heeft.

Bram Vanwelsenaers loopt school in Hemelsdaele in Brugge. Hij droomt ervan piloot te worden bij het leger en doet aan triatlon. Een chiro dropping was het spannendste wat hij al deed, tot hij deelnam aan Valkuil…

Wout Vanaken van Ter Bronnen in Kampenhout, wil later dierenarts of de nieuwe Philippe Gilbert worden. De andere kids proberen deze wielerfanaat dus maar beter bij te houden.

Alix Van de Werf, woonachtig in Maldegem, heeft haar klasgenoten van Zonnebloem in Beernem meegebracht. Deze knappe kop wil later psychologe worden, maar heeft ze ook de stalen zenuwen die nodig zijn om Valkuil te overleven?

Isa Bultinck tot slot, van de Torenhofschool in Waregem, wil archeologe worden. Ze droomt ervan eeuwenlang verborgen mysteries te ontdekken in piramides en sarcofagen. Maar eerst leert ze de valkuil van binnenuit kennen. Of toch niet?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over