In de eerste week na de release van BIGFOOT JUNIOR in België gingen maar liefst 45.000 bezoekers naar deze vrolijke avonturenfilm waar zoonlief in de (grote) stappen van zijn verdwenen vader treedt Dit is een absoluut record voor de nWave Studios, want dit aantal ligt maar liefst 28% hoger dan Robinson Crusoe, 13% hoger dan Flits en het Magische Huis en 81% hoger dan Sammy.

BIGFOOT JUNIOR werd geregisseerd door Ben Stassen & Jérémie Degrusonde en is de nieuwe animatiefilm van de Belgische animatiestudio nWave, dé expert in 3D-animatie, die ook eerder o.a. 'Fly me to the Moon', 'Sammy', 'Sammy2' en 'Flits en het Magische Huis' maakte. Sinds 2 augustus is de film te zien in de Belgische bioscoop.

Deze Vlaamse acteurs verleenden hun stem aan deze Vlaamse versie : Roel Vanderstukken, Lien Van de Kelder, Sven De Ridder, Ivan Pecnic, Kobe Verdonck, Dieter Troubleyn, Kobe Vanherwegen en Govert Deploige.

De muziek werd geschreven en vertolkt door de Belgische groep PUGGY die ook enkele nummers speciaal voor de film componeerde. Naar aanleiding van de première op 26 juli, gaf PUGGY ook een exclusieve showcase.

Synopsis :

De 13-jarige Adam beslist om zijn vader op te sporen die jaren geleden in mysterieuze omstandigheden verdween. Tot zijn grote verbazing ontdekt hij dat zijn vader niemand minder is dan... de legendarische Bigfoot! Al die tijd hield hij zich schuil in het woud om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo: een multinational die erop gebrand is om wetenschappelijke experimenten uit te voeren op zijn uitzonderlijke DNA. Terwijl vader en zoon de verloren tijd inhalen en in het woud wilde avonturen beleven, beseft Adam dat hij de bovennatuurlijke krachten van zijn vader geërfd heeft. Maar ze weten niet dat HairCo hen op de hielen zit en niet zal rusten voor ze Bigfoot gevangen hebben...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over