Ook De Romeo’s en presentator Kürt Rogiers opnieuw van de partij

Verrassing van formaat: chansonnier Johan Verminnen komt voor het eerst naar Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena met klassiekers als ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘’k Voel me goed’, ‘Mooie dagen’ en het legendarische ‘Rue des Bouchers’. Ook De Romeo’s en presentator Kürt Rogiers zijn toegevoegd aan de affiche. Door de massale vraag naar kaarten komt er ook een show op zaterdag 1 april. Tickets voor Het Schlagerfestival 2017 op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart én op zaterdag 1 april zijn verkrijgbaar via www.hetschlagerfestival.be.

De organisatoren van Het Schlagerfestival stellen al verschillende jaren een programma samen met een unieke mix van gevestigde namen, jong talent en debuterende artiesten met ervaring. “Johan Verminnen is de geknipte gast die perfect past in het verruimde Schlagerfestivalkader”, zegt Friedl Teirlinck namens de organisatoren. “Mede dankzij zijn ‘Rue des Bouchers’ is de Brusselse Beenhouwersstraat uitgegroeid tot één van de bekendste horecastraten van ons land. We zijn blij dat hij die straat muzikaal verlegt naar ons Schlagerfestivalpodium, waar hij volgend jaar met onze liveband debuteert”, knipoogt ze.

Indrukwekkend palmares

Johan Verminnen brak door bij het grote publiek dankzij zijn deelname aan het populaire televisieprogramma ‘Ontdek de ster’. We zijn 1969 en vanaf dan gaat het hard voor de 18-jarige Wemmelse zanger. Eén jaar later verschijnt zijn eerste single ‘Ieder met zijn vlag’ en nog een jaar later brengt hij zijn eerste langspeler uit. Daarvoor kreeg hij de hulp van collega’s Will Tura en Raymond van het Groenewoud.

Nu, op z’n 65ste, zet Verminnen best wel een spannende stap. Van de vertrouwde culturele centra – waar hij nog altijd speelt voor bomvolle zalen – stapt hij op één van de grootste muziekpodia van Vlaanderen.

Johan Verminnen is veel meer dan alleen maar kleinkunst, want zijn muziek is doorheen de jaren uitgegroeid tot muzikaal erfgoed. ‘Mooie dagen’, ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘k Voel me goed’ en ‘In de Rue des Bouchers’ zijn klassiekers die meegezongen worden door jong en oud. Net daarom zijn we blij dat we hem konden strikken voor ons festival”, zegt mede-organisator Jan Van Esbroeck.

Gaat Kürt zingen?

Voor de presentatie van Het Schlagerfestival 2017 doen de organisatoren opnieuw een beroep op Kürt Rogiers. Op de vraag of Kürt ook zal zingen willen de organisatoren nu nog niet antwoorden. De kans bestaat, want Laura Lynn is als solo-artieste volgend jaar opnieuw van de partij én op haar recentste album staat een duet… met Kürt Rogiers!

Backstage gaat Kürt sowieso gezellig verbroederen met zijn Familie-collega’s Gunther Levi en Chris Van Tongelen, die samen met hun Romeo-collega Davy Gilles opnieuw van de partij zijn. “Met De Romeo’s staan we er volgend jaar voor de 10de keer en ik debuteer ook met Sasha & Davy. Geweldig toch!”, klinkt het bij Davy enthousiast.

Met Johan Verminnen, Umberto Tozzi, De Romeo’s, Jo Vally, Sasha & Davy, Yves Segers, Willy Sommers, Matthias Lens, Laura Lynn, The Lynn Sisters en presentator Kürt Rogiers is de affiche van Het Schlagerfestival 2017 bijna compleet. De organisatoren beloven immers nog één naam te zullen toevoegen.

Ook op zaterdag 1 april

Goed nieuws is er voor wie nog geen kaartjes op de kop heeft getikt. “De aankondiging van Umberto Tozzi en het feit dat mensen in groep afspreken en bestellen, zorgt voor een schaarste aan tickets. Voor de voorstelling van zaterdag 25 maart zijn een aantal categorieën nu al uitverkocht. Daarom gaat nu ook een show op zaterdag 1 april in verkoop. Na het succes van dit jaar kiezen we ook voor die show opnieuw voor een middenplein waar het publiek rechtstaand zal meefeesten. Wie wil zitten kan daarvoor terecht op de tribunes en de buitenring. Mijn advies is simpel: wil je er volgend jaar terug bij zijn, dan moet je snel je kaartjes reserveren voor het te laat is”, zegt Jan Van Esbroeck.

HET SCHLAGERFESTIVAL 2017 - in de Ethias Arena te Hasselt op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart om 20.30 uur, op zondag 26 maart om 15.00 uur en (NIEUW!) op zaterdag 1 april om 20.30 uur. Shows met polonaiseplaatsen op het middenplein op de zaterdagen 25 maart en 1 april. Tickets kosten € 28, € 38 en € 43. Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com, of bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (maandag t/m zaterdag, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen: groepen@sportpaleisgroup.be; VIP-arrangementen: vip@sportpaleisgroup.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: