Vanaf 21 oktober 2016 brengt Q2 iedere vrijdagavond de Amerikaanse komische serie The Muppets, die dit jaar genomineerd werd voor een Emmy Award. In deze mockumentary, van de hand van Bob Kushell en The Big Bang Theory-producer Bill Prady, worden The Muppets voor én achter de schermen van hun nieuwe televisieshow Up Late gevolgd door een cameraploeg. De opnames van hun werk worden afgewisseld met korte interviews. The Muppets gaat niet alleen dieper in op het privé- en werkleven van Kermit, Miss Piggy, Fozzie en Gonzo in Hollywood. Ook hun liefde, teleurstellingen en begeertes komen aan bod.

Bob Kushell (producer): “In deze reeks staan The Muppets niet meer in de schaduw van elkaar zoals de voorbije 20 jaar, maar leert de kijker iedere Muppet apart kennen. The Muppets is trouwens geen gewone ‘blik achter de schermen’. Het gaat over de momenten die iedereen wel eens meemaakt in zijn of haar leven.”

Jim Henson bedacht The Muppets in de jaren 50. The Muppets zijn sinds 1979 in heel wat films te zien en ook televisiereeksen als Sam and Friends, Sesamstraat en het viervoudig Emmy Award-winnende The Muppet Show konden niet ontsnappen aan de komische poppen. In deze laatste televisiereeks hebben The Muppets hun eigen theater waarin, naast zijzelf, ook beroemdheden komen optreden. The Muppets hebben zo al onder andere Johnny Cash, Diana Ross, Elton John, Steve Martine en Sylvester Stallone ontmoet.

In deze reeks The Muppets heeft Miss Piggy haar eigen talkshow in de late avond: Up Late with Miss Piggy. Haar relatie met Kermit is ondertussen over. Ze hebben wel nog een zakelijke relatie, want Kermit is de producent van haar show. Ook de andere Muppets hebben hun eigen taak voor of achter de schermen van Up Late. Zo schrijft Gonzo de grappen en zorgen Dr. Teeth en zijn band iedere keer voor de muziek.

EERSTE AFLEVERING VAN THE MUPPETS OP VRIJDAG 21 OKTOBER 2016 OM 19.45

The Muppets komen te weten dat ABC geïnteresseerd is om een documentaire rond hen te maken. Miss Piggy is boos wanneer Kermit Elizabeth Banks boekt als gast voor haar talkshow. Fozzie ontmoet de ouders van zijn vriendin, maar die zijn niet blij dat hun dochter samen is met een beer.

The Muppets vanaf 21 oktober 2016, elke vrijdagavond om 19.45 bij Q2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over