Adam & the Relevants presenteert op 11 maart hun gelijknamige debuutalbum via Amsterdam Recording Company. De releaseshow is een dag later in Ekko in Utrecht. Vervolgens tourt de band door Nederland met 3FM Serious Talent Indian Askin.

Adam & the Relevants maakt aanstekelijke gitaarpop, opgediend met een ontembare energie. Een enkele keer rammelt het; soms is het opruiend wild; maar altijd is er dat verpletterende refrein. De band is geïnspireerd door enerzijds 90s bands als Oasis en Weezer en anderzijds door hedendaagse bands als Wavves en FIDLAR. De liedjes zijn zorgeloos, scherp en lopen over van branie. Geen pretenties, gewoon een bonte verzameling stevige en vooral catchy liedjes die direct in je hoofd blijven zitten.

Gedurende 2014 werkten Adam & the Relevants aan materiaal voor het debuutalbum met Xavier Stephenson (UK), een Londense producer die eerder werkte met onder meer Editors, The Joy Formidable en Carl Barât.

Xavier werd eind 2013 als producer ingevlogen door Wisseloord om een weekend op te nemen met Adam & the Relevants. De single ‘Places’ uit het voorjaar van 2014 en albumtrack ‘Roaring Tigers’ kwamen onder andere voort uit deze sessie. Een volledig album opnemen zat er uiteindelijk niet in. De band had echter zo'n klik met Xavier dat ze contact hebben gehouden. Een half jaar schrijven, een ton iPhone-opnames en een handjevol Skypesessies later waren de demo’s klaar. Eind 2014 kwam Xavier tot tweemaal toe een week op Adam's bank slapen in Amsterdam om het album op te nemen bij Amsterdam Recording Company en Schenk. Het album is gemixt in de Londense Metropole Studio’s “Het heeft veel tijd en flink wat moeite gekost, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!” – Adam Quann.

In aanloop naar het gelijknamige debuutalbum lanceert de band vandaag hun nieuwe single Gallivanting! De single gaat over een net iets te wild ‘maandagavondfeestje’, compleet met YouTube-dj’s, slaapkamerdisco en verstopt bier in de achtertuin.

“Waar moet je daarna naartoe op een maandagavond? Het is altijd een blamage. Daar gaat het einde van het nummer over. Ik wilde altijd een liedje schrijven die Gallivanting heette. Vind het één van de beste engelse woorden. Het betekent: To roam about in search of pleasure and/or amusement. nachtelijke escapades met de boys dus. Mijn vader zei het altijd als ik het weer lekker bont had gemaakt.” – Adam Quann, Adam And The Relevants.

Bekijk de video op YoutTube

Tour

  • 12-03 – Ekko, Utrecht (Releaseshow, tickets)
  • 24-03 – Merleyn, Nijmegen (met Indian Askin)
  • 25-03 – Vera, Groningen (met Indian Askin)
  • 31-03 – Extase, Tilburg (met Indian Askin)
  • 01-04 – Asteriks, Leeuwarden (met Indian Askin)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: