Massive Attack staat nu zondag 28 augustus op een zo goed als uitverkocht Sint-Pietersplein in Gent. Voor dit exclusieve Benelux openluchtconcert zijn er nog slechts enkele kaarten in verkoop via Ticketmaster. Zonet werd bekendgemaakt dat Adrian Sherwood in het voorprogramma staat.

Adrian Sherwood is de founding father van het visionaire On U-Soundlabel. Geïnspireerd door reggae-muziek leerde hij zichzelf in zijn tienerjaren de sound engineering-kneepjes en sindsdien is het niet meer gestopt voor Sherwood.

De invloed van On U-Sound platen op bands als Portishead is niet te onderschatten, net zo min als Sherwoods werk als producer. Hij drukte immers nadrukkelijk zijn stempel op albums van onder meer Cabaret Voltaire, Primal Scream, Sinéad O’Connor en Depeche Mode. In 1986 werkte hij samen met de Jamaicaanse dub producer en zanger Lee "Scratch” Perry. Samen produceerden ze de classic Time Boom X De Devil Dead.

"Music is lovely because it stimulates people, superficial music doesn’t. If you make something that you put your heart and soul into and really try to push it so it leaps out the speakers at you, and if there’s a good feel to it, then you’ve achieved something.” aldus Adrian Sherwood.

Nog steeds is hij een van de meest gewilde producenten in de hedendaagse muziekindustrie met zijn vooruitstrevende stijl en interesse in het ontwikkelen van nieuwe ideeën. In 2012 bracht hij zijn derde solo album Survival & Resistance uit en begon een samenwerking met don Pinch. Dit bracht twee verschillende generaties van bas bij elkaar en in 2015 leverde dat hun debuutalbum Late Night Endless op.

"Survival & Resistance is een erg boeiend album dat zowel slaat als zalft. Een plaat waarop Sherwood bewijst dat licht en duisternis elkaar niet noodzakelijk voor de voeten lopen en dat dub nog lang niet dood is. Klasse!” Enola

Praktische info ivm het concert nu zondag is terug te vinden via www.massiveattackgent.be. Met dank aan de Stad Gent. In juni 2009 kende de Unesco aan Gent de titel 'Creative City of Music’ toe, een eervolle onderscheiding en tegelijk een wereldwijde erkenning van Gent als prominente trendsetter in de muziek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Adrian Sherwood
Datum: 
28 augustus 2016
Locatie: 
Sint-Pietersplein, Gent

Reservatie:

Meer over