Sfinks Mixed koos in 2013 resoluut om het festival gratis toegankelijk te maken voor iedereen. Een stap die zorgde voor een breder en groter publiek.

Gezinnen met kinderen, jongeren, mensen met een kleiner budget namen deze uitnodiging met open armen aan, en maakten van Sfinks een groot feest met een open kijk op de wereld waar iedereen welkom is. De zachte gemoedelijke sfeer en de brede programmatie maken van het festival een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Op het programma dit jaar een pak toppers als SEUN KUTI (afrobeat uit Nigeria), INNER CIRCLE (Reggae Bad Boys uit Jamaica), LA 33 (onweerstaanbare Colombiaanse salsa), ZINA DAOUDIA (dé Marokkaanse Chaabi-ster), ELIADES OCHOA (bekend van de wereldhit Chan Chan en lid van Buena Vista Social Club), ALI FARKA TOURE BAND (een hommage aan de meester van de desert blues) en CÉU (populaire Braziliaanse Tropical Disco).

En ook WALLY, BOEF, SOUFIANE EDDYANI en RADIO OORWOUD kan je verwachten.

Maar Sfinks blijft vooral een ontdekkingsreis waar je wonderlijke muziek uit de hele wereld kan ontdekken zoals de Syrische kanun-virtuose MAYA YOUSSEF, TOKO TELO uit Madagaskar, KHAN BOGD uit de Mongoolse steppen, ontroerende muziek uit Kaapverdië met LUCIBELA, de Koreaanse percussie-orkaan GONGMYOUNG en de ZHOU FAMILY BAND met feestmuziek uit China.

Geen festival zonder DJ's: MERDAN TAPLAK,TLP, BLACK MAMBA, MATRUB, LADY S B2B DANNY NEVILLE, SUPAFLY, ARIES, GODWONDER, ...

Nieuw op Sfinks dit jaar is de REGGAE-DUB CORNER waar je een weekend lang tal van Soundsystems aan het werk kan zien, en de ZEN GARDEN waar je in alle rust aan je innerlijke zelf kan werken met Lach-Yoga, Soundhealing, Tantric Meetings, Soundhealing, Om Chanting en Eye Gazing.

Meer info via www.sfinks.be en onze facebookpagina.

SFINKS MIXED - PRAKTISCH

  • Toegang: GRATIS
  • Donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2017
  • Locatie: Molenwei, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, 2530 Boechout
  • Toegankelijkheid: Sfinks is toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met een handicap. In samenwerking met Inter, meer info via www.inter.vlaanderen
  • Sfinks is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om het festival mee waar te maken.
  • Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sfinks.be/vrijwilligers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over