Jalapeño Loco en Strombowli zijn open in Knokke-Heist en dat heeft heel Vlaanderen gezien. De opening was een overrompeling en elke voorbijganger wou wel een glimp opvangen van zijn favoriete finaleduo. Vanaf nu kan de ultieme burenstrijd losbarsten en dat drie weken lang. De restaurants zijn de komende dagen helemaal volgeboekt, wie nog een tafeltje wil bemachtigen is eraan voor de moeite. Het wordt voor de duo’s dus alle hens aan dek om de boel draaiende te houden. Zeker nu de jury hen de opdracht heeft gegeven om ook hun terras ten volle te benutten…

Jalapeño Loco heeft een paar moeilijke dagen achter de rug en het dipje van Willem & Miette is nog niet voorbij. Vooral bij Willem lijken de vermoeiende dagen door te wegen. Sara en Miette proberen zich ondertussen sterk te houden. Kunnen zij het team terug op de finalerails krijgen?

Strombowli lijkt helemaal klaar voor de eindsprint. Op gebied van keuken staan zij volgens de jury voor op hun buren. Sergio was bijzonder tevreden over de bowls die Chloë & Magali serveren, en dan vooral over hun kabeljauwgerecht. Maar slagen de zussen erin om dit niveau aan te houden?

Weer of geen weer, de terrassen van Jalapeño Loco en Strombowli zitten afgeladen vol. Iedereen wil wel iets geproefd hebben van de Mexicaanse en Siciliaanse pop-up. Miette & Willem serveren hun cocktails en enkele kleine hapjes, zoals nacho’s met guacamole en een kleine versie van hun taco’s. Chloë & Magali gaan voor een miniversie van hun bowls en een nieuw assortiment van cocktails. Nu ze naast de zaal ook nog hun terras van een vlotte bediening moeten voorzien, kunnen de duo’s maar beter een tandje bijsteken. Bij Strombowli starten bovendien twee nieuwe zaalkrachten, die al snel het noorden kwijt zijn. Ook in Jalapeño Loco wordt er gas gegeven. Miette zet Céleste, net zoals in Antwerpen, in op het terras. Maar de drukte in Knokke-Heist lijkt nog een pak hoger te liggen.

Om de Knokke-Heistenaars en de vele passanten toch de kans te geven om te proeven van beide pop-ups, organiseren de kandidaten een kleine tasting tussen twee services door. Zo kunnen ze ook de vele nieuwsgierigen die geen tafeltje konden bemachtigen, gelukkig maken. De duo’s kunnen bovendien zelf nog eens proeven hoe hun concurrenten geëvolueerd zijn…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: