Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van DVERS plaats in Sittard. Het evenement staat in het teken van samenwerking en uitwisseling van talent binnen de Euregionale popsector. Gedurende verschillende programmaonderdelen ontmoeten professionals van poppodia, festivals, boekingskantoren, popacademies en muzikanten uit België, Nederland en Duitsland elkaar. Er is ruime gelegenheid om te netwerken, kennis uit te wisselen en nieuwe talentvolle popacts te ontdekken. De muzikantendag in de middag en het showcasefestival in de avond is voor publiek gratis toegankelijk. Alle informatie over het programma is terug te vinden op de website www.dvers.nl.

Op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg ontstond DVERS in 2009, met een sterkte focus op het stimuleren en zichtbaar maken van de Limburgse popsector. Inmiddels is DVERS uitgegroeid tot hét platform voor popmuziek uit de Euregio. Met het evenement willen SPL en haar partners Kulturraum Niederrhein, PXL Music, Zuyd Hogeschool en de Limburgse poppodia de popsector binnen de Euregio zichtbaar maken, samenwerking bevorderen en uitwisseling van talentvolle muzikanten en popacts stimuleren.

Overdag, tijdens de muzikantendag, is er ruim baan voor muzikanten om professionals en experts uit de Euregionale popsector te ontmoeten. Tijdens de demo-panels krijgen de muzikanten feedback op hun muziek en tijdens de speeddates vragen zij advies aan managers en boekers. Ook zijn alle popacademies uit de Euregio aanwezig en hebben muzikanten, die interesse hebben in een vervolgopleiding, de mogelijkheid om presentaties bij te wonen van de Popakademie Baden-Wurttemberg, Conservatorium Maastricht, PXL Music Hasselt en het Arcus College Heerlen. Daarnaast zijn er verschillende presentaties over het toeren met jouw band over de grens, streamingsdiensten en het samenwerken met andere uit de Euregio afkomstige bands. Tijdens de grote livejam maken Belgische, Duitse en Nederlandse muzikanten samen muziek. Tot slot geven de gitaristen Jack Pisters en Marcel Singor (Guitar Matrix) gitaarclinics. De voertaal tijdens de programmaonderdelen van de muzikantendag is Engels.

Het showcasefestival vindt vanaf 20:00 uur plaats in de binnenstad van Sittard en in poppodium Volt. Verspreid over achttien locaties kiest het publiek uit een breed palet van popacts in verschillende genres: van stevige rockbands tot gevoelige singer-songwriters, van hiphop uit Düsseldorf tot poprock uit Hasselt, er is voor ieder wat wils. De selectie van deze acts is gemaakt door de programmeurs van de Limburgse poppodia in samenwerking met Muziekodroom Hasselt, het festival Genk on Stage en diverse Duitse programmeurs.

De muzikantendag en het showcasefestival zijn gratis toegankelijk voor muzikanten en popliefhebbers. Het volledige programma is terug te vinden op de website www.dvers.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over