Op 7 augustus komt de Amerikaanse stand-up comedian Bill Burr terug naar Nederland voor een show in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De uitermate getalenteerde Burr is afgelopen jaren definitief doorgebroken in de USA, en het is uniek dat hij in zo’n intieme zaal te zien zal zijn. De ticketverkoop start op vrijdag 27 mei om 10:00 uur.

Drie jaar geleden stond Bill Burr voor het eerst in Nederland. In een stijf uitverkochte Meervaart liet hij zien een van de scherpste en grappigste comedians ter wereld te zijn. Hij is als geen ander in staat om alledaagse situaties en serieuze onderwerpen om te zetten in een avond zinderende comedy. Sindsdien heeft de carrière van Bill Burr een enorme vlucht genomen. In 2015 verkocht hij de immense Madison Square Garden in New York City uit. Zijn special I’m Sorry You Feel That Way was een grote hit op Netflix. Ook produceerde hij voor Netflix zijn eerste eigen animatieserie, F Is For Family.

In Nederland kennen we hem ook van zijn rol als Kuby in de hitserie Breaking Bad. Daarnaast speelde hij in The Heat met Sandra Bullock en Melissa McCarthy, en in de Al Pacino en Christopher Walken film Stand Up Boys. Vorig jaar schitterende hij in de films Daddy’ Home (met Will Ferrell en Mark Wahlberg) en Black or White (met Kevin Costner).

Als stand-up comedian is de gerespecteerde Bill Burr ongeëvenaard. Twee van zijn specials zijn door Comedy Central uitgezonden en hij is regelmatig te gast bij talkshows als die van Conan O’Brien en Jimmy Fallon. Zijn Monday Morning Podcast is een van de best beluisterde comedypodcasts ter wereld. Hij tourt in de USA in grote zalen, en zal in augustus voor een korte tour naar Europa komen. DeLaMar is een van de kleinere zalen die hij aandoet, dus het belooft een speciale avond te worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over