Prettig gestoord allesomvattend moestuinboek met lekkere recepten

Vandaag wil iedereen wel verse kruiden op zijn balkon knippen, of een kropje sla uit de eigen tuin oogsten. Vers is lekker, vooral wanneer je de groenten of kruiden zelf hebt gekweekt. We kunnen zelfs spreken van een moestuinhype’. Maar hoe begin je eraan?

Angelo Dorny en Els De Schepper, de ‘Hofhelden’ slaan de handen in elkaar en delen hun expertise en passie in hun gloednieuwe boek De Hofhelden in de moestuin. Angelo is dé specialist. Als sinds zijn 8ste woelt en wiedt hij in de moestuin, hij kreeg het met de paplepel mee via zijn grootvader. Els is de hobbyiste, ze heeft een eigen moestuin en slaagt erin om voor eigen gebruik zoveel groenten en fruit te kweken dat ze nog nauwelijks een groentewinkel binnenkomt.

Met een flinke scheut humor en realiteitszin tonen de ‘Hofhelden’dat moestuinieren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Er komen maar liefst 90 verschillende eetbare gewassen aan bod met duidelijke zaai- en plantinstructies en een handvol recepten om je zelfgekweekte groenten, kruiden en fruit in geen tijd om te toveren tot een heerlijk bordje comfort food.

Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel.

Els de Schepper is actrice, zangeres en cabaretière. Haar liefde voor de moestuin is een uit de hand gelopen hobby, met alle gevolgen van dien. Momenteel treedt Els op in Duitsland, Frankrijk en Canada en vorig jaar behaalde Els de eerste plaats behaald in de grootste Franstalige humorwedstrijd van Wallonië, het Festival International du Rire de Rochefort.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: