Peter Minnebo

In Nederland liep de productie Vapeurs reeds onder de naam “opvliegers”. Het moet een leuke avond uit worden voor een vriendinnenkliek in een sfeertje van ‘Sex in the city’.

Vier topactrices zullen met plezier dit onderwerp van vrouwelijke ongemakken tijdens de overgangsfase verder uitdiepen in aparte karakters. Ann Tuts, Lulu Aertgeerts, Nele Goossens en Anne Mie Gils werden voor het eerst in hun personage voorgesteld door Jani Kazaltzis tijdens de persvoorstelling. De personages kregen meteen wat deskundig stijladvies. Ann Tuts mag het lederen jasje van Jani aantrekken boven haar kleedje in herfstkleuren. Ze vertolkt het personage Ellen, een zweverig type met voorkeur voor het bovennatuurlijke en new age.

Frontview doet met deze actrice uit het hilarisch reisclubje ‘The Flying Vapeurs’ een voorbeschouwing.

Voor de eerste vraag van het interview gesteld wordt, vraagt Ann Tuts aan onze reporter wat hij vindt van haar outfit.

“Het kleedje past bij de herfst”. Ann: “De herfst van het leven!” (lacht)

Hoe verlopen de repetities?

Zeer vlotjes en efficiënt, maar het moet, want er is niet veel tijd, maar we zijn professionals en worden zeer goed begeleid door regisseur Martin Michel, die zeer goed weet waar hij mee bezig is.

Eerst bestuderen we de tekst en zien we of er nog aan gesleuteld kan worden. We wilden het zo Vlaams en herkenbaar mogelijk houden.

De voorstelling zal vooral een vrouwelijk publiek aantrekken. Op facebook zien we al clanvormingen die zullen afzakken. Vrouwen die écht een leuke avond willen doorbrengen, weg van de televisie, weg van het gezin. Vrouwen onder mekaar naar het theater!

Het repeteren is ernstig, in die zin, dat we echt comedie maken met oog voor detail, zeker qua timing. De grappen moet immers werken. Verder is het pure fun, ik rij elke keer met plezier naar de repetitie. Er komen allerlei verhalen naar boven, vermits we allemaal in die leeftijdscategorie zitten. We zijn wel niet wie we spelen, maar we kunnen het wel goed voeden met wie we zelf zijn.

Er wordt ook gezongen, neemt u ook iets voor uw rekening?

Mmmmh.....ja. Ik ben de enige die enkel actrice is, de collega’s zijn ook zangeressen. Het is dus afwachten voor mij, ik neem een solo voor mijn rekening . Ofwel ga ik totaal af, ofwel zijn de mensen verrast.

Heeft Jani je zonet stylinggewijs wat bijgebracht?

Dat mijn personage Ellen een lederen vestje zou aandoen? Mijn dochter (17) zou niet tof vinden dat ik een lederen jasje zou dragen. Ze zou zeggen:” Dat klopt niet, dat is een dood dier, leder”. Mijn personage wil het leven omarmen, alles moet met de aarde te maken hebben.

Komt de man, naast de vapeurende vrouw , ook in de schijnwerpers?

Die worden gewoon afgemaakt, al die mannen! Mannen zijn meer dan welkom, maar ze komen er niet zo heel goed uit.

Jouw personage,Ellen, is in haar spirituele fase.

Ze heeft echt het licht gezien. Eigenlijk leeft ze 10 cm boven de grond, ze is een beetje het roer kwijt. Ze denkt dat ze dit kan oplossen door veel boeken te lezen, cursussen te volgen. Ze is een hippie in de hedendaagse tijd. Zo zijn er ook veel vrouwen hé. Het is zeer fijn om zo’n personage neer te mogen zetten. Zo’n type wordt dikwijls door andere vrouwen gehekeld.

Eigenlijk lachen we met onszelf en met elkaar. Die zelfrelativering zal het publiek zeker tof vinden.

Vergeetachtigheid is één van de kwaaltjes, toch lastig in een beroep als actrice?

Inderdaad, wij worden in ons beroep hier meer mee geconfronteerd dan andere mensen. Zo droomde ik ooit dat ik op het toneel stond en mijn tekst kwijt was. Dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt, maar ik ben er zeker van dat mijn collega’s me er wel zouden uithelpen. Maar wat niet is, kan nog komen.

Voorstellingen tussen 19 oktober en 5 november 2017.

Tickets: www.uitgezonderd.be of 070246036

Rode Zaal Fakkeltheater, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Rode Zaal Fakkeltheater

Reservatie:

070 246036
Meer over