Antwerpen zingt op zondag 7 augustus 2016 voor de 19e keer. Wat ooit begon als een bescheiden meezingavond op de Antwerpse Grote Markt is nu uitgegroeid tot dé Antwerpse feestdag.

Het spektakel start om 18.30 u met vaste waarde Wim Leys en zijn partyband. Zij brengen naast meezingers ook swingende Nederlandstalige rock'n roll zodat het publiek helemaal in de juiste sfeer komt. (www.wimleys.be)

Om 20.00 u verschijnt dan het 200-koppig podiumkoor op de planken en worden er samen met het publiek zo'n 40 liedjes gezongen, een mix van klassiekers en nummers die nog nooit geprogrammeerd werden. In het zangkrantje - dat gratis verdeeld wordt - staan dit jaar toppers als 'Pour un flirt', 'Hit the road Jack', 'Mooi 't leven is mooi', 'Ik hou van U', 'Oempalapapero', 'My Way', 'Wake me up' en nog veel meer. Uiteraard zal ook 'Antwaarpe' van De Strangers en 'Lichtjes van de Schelde' niet ontbreken.

En traditiegetrouw zorgt Antwerpen Zingt ook nu weer voor een verrassingsgast van formaat. Na ondermeer Gaston Berghmans, Tom Waes, Nonkel Bob, De Strangers, Nicole & Hugo en Vader Abraham heeft Antwerpen Zingt weer een absolute topper kunnen strikken die een aantal van zijn grootste hits zal brengen. En reken er maar op dat die stuk voor stuk kunnen meegezongen worden.

Antwerpen Zingt is een gratis evenement, maar er wordt - net als de vorige jaren - aan elke toeschouwer gevraagd om 2 consumpties te verbruiken. Aan de buitenkassa's koopt elke bezoeker een voucher van 5€ die bestaat uit een inkomticket en 2 drankbonnen. Eigen drank en rugzakken meebrengen is niet toegelaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: