Vanaf dit seizoen steekt ARSENAAL/LAZARUS letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. We gaan van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Degenen die deelnemen, vormen samen een nieuw stadsgezelschap. Zeven afleveringen over evenveel fases in het leven, gespreid over vier jaar. Voor iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek. Het stadsgezelschap wordt een bonte mengeling van mensen van alle rang en stand, als een getrouwe afspiegeling van de diverse sociale realiteit in onze stad. De leidraad die we volgen over de jaren heen is ‘een mensenleven’. Per episode komt een volgende cruciale levensfase aan bod, te beginnen bij Het prille begin, op za 23 en zo 24 september telkens om 15u bij ARSENAAL/LAZARUS.

Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1m2 grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wilt toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. Meer info daarover in een volgend persbericht of via arsenaallazarus.be en artistiek leider Willy Thomas.

Eerste editie ‘The Life of Mechelen #1 Het prille begin’ op za 23 en zo 24 sept telkens om 15u

In The Life of Mechelen is de Mechelaar zelf aan het woord, begeleid door professionele theatermakers. Sinds enkele maanden leggen wij ons oor te luister bij elke stadsbewoner die zijn of haar (levens)verhaal met ons wil delen. Hieruit distilleren we een theatrale verhalenshow. Verwacht je aan een bonte mix van Mechelaars op de scène die je meenemen in hun ongewoon gewone, onvoorstelbaar ontroerende, schrijnend grappige en oprecht wonderbaarlijke verhalen.

The Life of Mechelen is een reeks van zeven afleveringen, gespreid over vier jaar. Per episode vormt één cruciale levensfase het onderwerp. In de eerste editie, Het prille begin, zie en hoor je verhalen over verwekking, geboorte, de allervroegste kindertijd, kinderwensen, twijfels over het ouderschap, vreugde en pijn over nieuw leven, maar ook dromen van kleine kinderen over hun toekomst en herinneringen van ouderen aan hun kindertijd. Verhalen uit het eigen leven of dat van een ander, vanuit het standpunt van de ouder of dat van het kind.

Als initiatiefnemer van dit project openen wij symbolisch ons seizoen met The Life of Mechelen #1 Het prille begin. Maar omdat we vinden dat theater dient om te verbinden, willen we de fakkel daarna doorgeven aan onze Mechelse culturele en sociale partners. De tweede episode ‘Leren en spelen’ zal dan ook plaatsvinden in beeldsmederij DE MAAN.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over