Voor het negende jaar op rij belooft het op Balen Muziekterras opnieuw weer gezelligheid troef te worden. Wat in 2007 heel bescheiden begon met drie optredens, is uitgegroeid tot een vaste waarde waarde in de zomeragenda van de Balenaar: Balen Muziekterras brengt op de vijf (!) donderdagavonden in juli (en ook de laatste donderdag van augustus) telkens weer een cocktail van sfeer, muziek en humor overgoten met een zalige zomerse ambiance op enkele leuke locaties verspreid over de gemeente Balen.

De laatste jaren zijn het heuse familieavonden geworden. Dit succesvol recept blijft dan ook behouden: vanaf 18u begint telkens de leukste kinderanimatie met grime, clown en springkastelen; daarna kan iedereen om 20u30 genieten van een spetterend live optreden. Ook de vakantieafsluiter op de laatste donderdag van augustus, volgt dit stramien.

De toegang is telkens gratis. Ideaal dus om met vrienden, familie en buren af te spreken.

Ongedwongen gezelligheid

Het succes van Balen Muziekterras ligt in de typisch Balense ongedwongen en kleinschalige gezelligheid die ook nu weer gecombineerd wordt met nu en dan zinderende en opzwepende klanken, dan weer ingetogen muziekmomenten van de bovenste plank: geen ronkende peperdure topaffiches, maar wel degelijke muzikanten die hun genre beheersen.

In een jaar met extra veel donderdagen in juli is er ook extra veel ambiance in Balen, plus ook op de laatste donderdag van augustus.

Programma

  • donderdag 2 juli – Olmense Markt: The Marks!
  • donderdag 9 juli – Recreatiedomein Keiheuvel:Jean & Les Flamands
  • donderdag 16 juli – Aan de kerk van Hulsen: The Al Paone Band
  • donderdag 23 juli – Achter PC Rosselaar: Silicon Carne
  • donderdag 30 juli – Buurtplein Wezel: The Mavorix
  • donderdag 27 augustus – Markt Balen-Centrum: Grooveline

Artiesten

Donderdag 2 juli - Olmense Markt

The Markx! (feel good oldies uits de 60s & 70s)

Bereid u voor op eerlijk gebrachte 'feel good oldies': een verrassende cocktail van swing, boogie, tex mex, latin light, 60s & 70s, met o.a. nummers van Louis Prima, Sam Butera, Trini Lopez, Platters, Perez Prado, Everly Brothers, Bill Haley, Elvis Presley, Marcels, Fats Domino, Sam Cooke,…

De liedjes worden zo authentiek gebracht dat je het gekraak en de ruis er zo bij hoort…

The Marks! zijn vier door de wol geverfde muzikanten die pure nostalgie op u loslaten. Cell (drums/zang, ex-Pebbles, Vaya Con Dios, Romantics), Pol (bas/sousafoon/zang), Danny (sax/fluit/zang) en Romain (gitaren/accordeon/zang) treden al ruim 30 jaar samen op, o.a. als huisorkest van Lido in Amsterdam, showbegeleiding van Gaston & Leo en orkest Margriet Hermans,...

Donderdag 9 juli - Recreatiedomein Keiheuvel

Jean & Les Flamands (oerdegelijke Nederlandstalige covers)

In zijn strijd tegen alle Lady Gaga’s van de wereld en tegen alle goedkope en bodemloze, fletse popliedjes ging Jean op zoek naar een oerdegelijke boy-band om zijn boodschap uit te dragen. zijn credo is: muziek moet eerlijk zijn, verstaanbaar ook, en moet recht uit het hart komen.

Vijf apostelen voldeden aan het profiel. Na een drastische hersenspoeling en wekenlange afzondering ontstond Jean & Les Flamands! Hun repertoire bestaat uitsluitend uit oerdegelijke Vlaamse en Nederlandstalige songs die in het collectief geheugen gegraveerd staan.

Maar wie is Jean?

Niemand weet het! Er bestaan geen foto’s, geen officiële documenten, laat staan e-mails, zelfs geen Facebook-profiel. Jean leeft al jaren ondergedoken en verandert regelmatig van uiterlijk. Iemand zou enkele jaren geleden een glimp van hem hebben opgevangen, maar de echtheid van deze getuigenis wordt in twijfel getrokken...

Dus grijp je kans om deze levende mythe live aan het werk zien!

Donderdag 16 juli – Aan de kerk van Hulsen

The Al Paone Band (Italiaanse evergreens, 50s swing & boogie)

Straighta fromma Iiii-taa-lyyyy! Deze stevige Italiaans-Belgische band met charismatische frontman speelt een mix van jaren ’50 swing en boogie. Dit afgewisseld met Italiaanse evergreens en superdansbare Italo-swing, zoals iedereen ze kent van in de Amerikaanse maffiafilms.

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

Donderdag 23 juli – Achter PC Rosselaar (Rosselaar = Gehucht in de Kijker 2015!)

Silicon Carne (dansbare partycovers)

Silicon Carne is een legendarische, sexy en viriele partyband. Zij maken al vele jaren menig festival (waaronder de Gentse Feesten) onveilig en schuwen daarbij geen enkel genre: pop, rock, hiphop, dance, metal of Vlaamse schlagers. Zij maken moeiteloos de switch van de golden fifties naar de hitlijsten van vandaag. Geen platgespeelde covers, maar leuke, dansbare en herkenbare feestnummers.

De stevige drum- en baslijnen, de zwierige gitaarrifs en de leuke keyboardarrangementen komen volledig tot hun recht door de inbreng van zangeres Kim en fuifbeest Double T. Waar is da feesjeeeuuuhhh?

Donderdag 30 juli - Buurtplein Wezel

The Mavorix (popcountry tributeband van The Mavericks)

The Mavorix bestaat uit vijf ervaren muzikale rotten die je samen met hun geweldig getalenteerde jonge blazers meenemen op een swingende reis doorheen het repertoire van de Amerikaanse countryband 'The Mavericks', gekend van hun hits 'Dance the night away' (1998) en 'Here comes my baby' (1999). Zij wisten als geen ander de traditionele country-sound te mixen met zwoele latin en ritmische pop-invloeden.

Als tributeband van 'The Mavericks' weten The Mavorix elk publiek onder te dompelen in de sfeer van eindeloze highways, desolate motels en donkere kroegen. Terug naar de 'roots' van de rauwe maar toch gezellige Amerikaanse muziek met een vleugje Cuba. De muziek kan je omschrijven als pop-country met een mix van tex-mex, country, rock, blues en swing. In feite té rock voor country, en té country voor rock. Muziek waarin de geest van Roy Orbison, Elvis Presley, Patsy Cline en Johnny Cash rondwaart. Het prachtige stemgeluid van Raul Malo wordt feilloos geïmiteerd door de leadzanger Wim Claes.

Vakantieafsluiter in augustus

Donderdag 27 augustus - Markt (Balen-Centrum)

Grooveline (feestelijke cover-partyband)

Met klassiekers van o.a. Michael Jackson, Eurythmics en Miami Sound Machine, maar ook een flink aantal hedendaagse pop- en rocksongs van artiesten als Daft Punk, Netsky, Lady Gaga, Katy Perry, Milk Inc... tovert partycoverband Grooveline de dansvloer om tot 'groovy floorfillers'. Overgiet dit nog met een vleugje pit en een sterke portie podiumambiance en je hebt de perfecte cocktail voor een geslaagde afsluiter van de zomervakantie!

Drie-stemmige vocals, beats, snaren, toetsen en een blazersectie worden samengevoegd tot een dynamisch spektakel met een hoge jam-factor. Genres als pop, rock, soul, R&B, dance,... passeren aan de lopende band in een hels party-tempo. Als je zin hebt in een feestje, mag je dit niet missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: