Dat kinderen niet klein blijven bewijzen Bandits met hun nieuwe single ‘Slapen zal ik niet laten’, te vinden op het album ‘Geval apart’ dat deze zomer uitkwam. Een album vol Nederlandstalige pop-rock songs en samenwerkingen met grote namen waaronder o.a. Bart Peeters, Pieter Embrechts, Stefaan Fernande, Frank Vander linden, Udo Mechels en Wouter Berlaen.

De band bestaat ondertussen al 8 jaar en kent heel wat succes. Zo is er voor de vierde keer (!) het fanweekend in november. Meer info vind je hier.

Bandits heeft een traditie om met jonge beloftevolle regisseurs te werken voor de videoclips zoals Simon Smetryns en Nicolas Caeyers. Deze keer heeft de band samengewerkt met leeftijdsgenoot Pjotr Wolfs die intussen een stevig palmares heeft opgebouwd in de muzieksector. Zo werkte hij reeds mee aan videoproducties voor ondermeer David Guetta, Cody Simpson en diverse muziekfestivals. Deze videoclip is zijn regiedebuut.

De shoot van de clip gebeurde in de knappe Tour & Taxis site in Brussel. “Het was geen eenvoudige productie omdat we geprobeerd hebben iets innovatiefs te doen qua cameravoering”, vertelt Pjotr. “Je zal merken dat we zijn gaan spelen met de frame rate, dus het aantal beelden per seconde dat een camera capteert. We hebben de band en de figuranten in hetzelfde shot handelingen aan verschillende snelheden laten doen, waardoor je een soort bevreemdend effect krijgt, precies wat ik voor ogen had toen het concept bedacht werd.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bandits
Datum: 
31 oktober 2015
Locatie: 
CC Lokeren
Meer over