Baroeg organiseert op zondag 15 mei de Battle 4 BOA. Dit is een wedstrijd tussen zes beginnende bands. De winnaar krijgt een plek op de Talent Stage van het festival Baroeg Open Air op 10 september. De band kan zich daar aan een groot publiek presenteren.

Het doel van Baroeg is om jong talent te ontdekken en te begeleiden. Voor bands in de harde en alternatieve genres is het vaak moeilijk om ontdekt te worden. Baroeg heeft de kennis van deze genres in huis en helpt daarom graag mee aan het ontwikkelen en spotten van jong talent. Via de Battle 4 BOA kan dit talent ontdekt worden en doen de bands belangrijke podiumervaring op.

Hardere, alternatieve bands (met leden die een gemiddeld leeftijd van 25 of lager hebben) kunnen zich uiterlijk op 15 maart aanmelden voor deze wedstrijd. Uit alle aanmeldingen selecteert een vakjury tien bands waarvan er vijf meteen meedoen aan de Battle 4 BOA op 15 mei. Uit de overige vijf bands wordt er door het publiek nog één deelnemer gekozen via een verkiezing op Facebook.

Bands kunnen zich aanmelden door één mp3-bestand op te sturen naar battle4boa@baroeg.nl. Kijk voor meer info op www.baroegopenair.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over