Laure en Charlotte van Madam P. kropen door het oog van de naald en behouden hun pop-up in Antwerpen, ten koste van Het Vijfde Element van Emily en Bo. Na de tweede sluiting strijden de vier overgebleven pop-ups verder. Evi wakkert de competitie tussen de duo’s meteen aan: ze kondigt aan dat de volgende ster een érg belangrijke wordt. Er hangt immers niet alleen 4000 euro aan vast, maar verzekert het winnende duo in elke stad ook van een plek in de finaleweken.

Het is de jury die de volgende ster zal uitreiken. Om deze belangrijke keuze te maken, gaan ze niet over één nacht ijs. Ze willen ook rekening houden met de mening van recensenten. Gert stuurt daarom zijn goede vrienden en foodies Bart Kaëll en Luc Appermont op pad. Bart is bovendien zelf een uitstekende kok, die het enkele jaren geleden tot de finale van MasterChef schopte. Het koppel gaat proeven in alle pop-ups, terwijl de duo’s zich van geen kwaad bewust zijn. Pas ’s avonds krijgen ze te horen dat het bezoekje van Bart en Luc niet onschuldig was: zij kiezen namelijk in elke stad hun favoriete finalist…

Maar niet alleen de mening van Bart en Luc bepaalt wie de ster wint. De jury wil de pop-ups naar een hoger niveau tillen met enkele inspiratiemomenten, die ook zullen meetellen in het eindoordeel. Sergio wacht de chefs Laure, Birger, Leena en Mitchell op aan de kust en neemt hen mee naar zijn oude koksschool Ter Duinen. Ze krijgen de opdracht om hun gerechten aan te passen aan de nieuwe locatie van de finale, Blankenberge. Met enkele ingrediënten uit de zee moeten ze aan de slag om binnen hun concept hun gerechten te pimpen. Maar dat lukt bij de ene al beter dan bij de andere…

De zaalverantwoordelijken trekken naar de andere kant van het land en komen terecht op een uniek wijndomein. Sepideh neemt Charlotte, Karel, Yannick en Daniela een namiddagje mee tussen de wijnranken. Ze leren er hun neus op de juiste manier gebruiken en de juiste wijn bij een gerecht te selecteren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: