Strombowli of Mémé Gusta: welke pop-up is de beste van Kortrijk? Dat is de vraag die de duo’s nu al een week in spanning houdt. Op donderdag 5 mei 2016 moet één van hen de deuren sluiten. Maar niet vooraleer enkele bekende culinaire gasten stemadvies hebben gegeven. In de aflevering van dinsdag 3 mei 2016 nemen Jan Verheyen & Lien Willaert, Sofie Dumont & Vincent Banić en Maarten Vancoillie & Dorothee Dauwe de pop-ups onder de loep.

Jan Verheyen en Lien Willaert bezoeken Strombowli en Mémé Gusta samen met hun 10-jarige dochter Anna. Jan is bekend als regisseur van films zoals Het Vonnis en FC De Kampioenen en blijkt al snel geen makkelijke klant te zijn. Er zijn namelijk heel wat ingrediënten die hij niet lust. Zijn vrouw Lien is auteur van maar liefst zeven kookboeken over gezond en lekker eten en heeft dus kennis van zaken. Welke pop-up kan hen het meest bekoren?

Ook lady chef Sofie Dumont en restaurantuitbater Vincent Banić schuiven de benen onder tafel in Kortrijk. Sofie kookt dagelijks in haar Keuken van Sofie bij VTM en runde een eigen pop-up, Vincent staat aan het roer van zijn eigen Kroatisch restaurant Zagreb. Ook zij zullen Strombowli en Mémé Gusta vanuit hun eigen ervaring beoordelen en stemadvies uitbrengen.

Ten slotte kruipt ook het Qmusic-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe voor één keer in de huid van recensenten. Zij proeven samen met twee wedstrijdwinnaars van de Sicilian bowl food van Chloë & Magali en grootmoeders keuken van Jan & Nele. Welke pop-up moet volgens hen doorstoten naar de volgende fase? Dat de strijd om de stem van de kijker in Kortrijk meer dan ooit losbarst, is een feit. Die kijker kan nog tot het einde van de aflevering van dinsdag 3 mei 2016 stemmen via vtm.be of de VTM-app.

Terwijl in Kortrijk de spanning te snijden is, moet Sven het in Genk nog steeds zien te redden zonder zijn Amanda. Zij heeft haar laatste kappersexamen af te leggen. Vervanger Peter heeft van haar alvast duidelijke instructies gekregen om de zaal te leiden zoals zij dat zou doen. Bij Jalapeño Loco in Antwerpen blijft de populariteit van Willem en Miette ondertussen alsmaar stijgen. Vooral de dames lijken speciaal voor Willem naar de pop-up af te zakken. En dat vindt de chef helemaal niet erg…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: