Hier zijn de eerste beelden en poster van “Belgica”, de langverwachte vijfde langspeelfilm van Felix van Groeningen na De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. Belgica vertelt het verhaal van twee broers die samen een café runnen. Naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar…

Het scenario werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. Belgica is meteen ook de vijfde samenwerking met producent Dirk Impens (Menuet). Ook D.O.P. Ruben Impens en monteur Nico Leunen behoren opnieuw tot de crew. De bruisende muzikale invulling en soundtrack werd speciaal voor de film door Soulwax gecreeërd.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Vermeir (acteur bij verschillende theatergezelschappen en in het verleden ook bekend als zanger/gitarist van de rockband A Brand), Stef Aerts (maakt deel uit van het theatergezelschap FC Bergman en was als acteur te zien in o.a. Adem en Welp) en Charlotte Vandermeersch (is vast verbonden aan toneelgroep Lazarus en o.m. bekend van Turquaze, Deadline 14/10 en 25/5 en de reeks Wat Als ?).

synopsis

Belgica is het verhaal van Jo en Frank, twee broers, die echter heel verschillend zijn. Jo is een niet erg grote en magere twintiger. Als jonge gast had hij artistieke ambities, maar hij is uiteindelijk - uit liefde voor de muziek - café Belgica begonnen. Frank is zeven jaar ouder en op alle vlakken de grote broer. Hij is de man van vele plannen die er steeds 100% voor gaat. Hij wordt binnenkort voor de tweede keer vader, heeft een autohandel en wil zijn eigen huis bouwen. Maar toch is Frank ongelukkig met zijn iets te voorspelbare leven. Bij een bezoek aan Jo’s café vinden de broers mekaar weer. Al snel draait het erop uit dat Frank in het café komt helpen. Jo apprecieert de hulp, want cafébaas zijn is zwaar. Frank, van zijn kant, herleeft door de rock 'n roll van het nachtleven. Samen bouwen ze bruine kroeg Belgica in no time uit tot dé hotspot van het uitgaansleven. Jo en Frank zijn het gouden duo, het feest is compleet. Maar elk succesverhaal heeft ook een keerzijde en hoe beter de zaken lopen, hoe meer de broers elkaar verliezen…

VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Medialaan, Belgacom, Kinepolis Film Distribution en de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid. Kinepolis Film Distribution brengt de film vanaf 2 maart in de Belgische bioscoopzalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: