Meer dan 710.000 kijkers (live +2) zagen hoe Jens Dendoncker tijdens de eerste aflevering van Hoe Zal Ik Het Zeggen? met veel overgave boodschappen overbracht aan nietsvermoedende slachtoffers, wat een marktaandeel van 31% (VVA 18-54) opleverde. Ondertussen worden de kamers opgeruimd, wordt er niet meer gesmakt en worden facturen op tijd betaald. Hoera!

De Vlaming is echter nog lang niet uitverteld. En dus zet Jens zijn queeste verder. Al is het niet al kommer en kwel in de tweede aflevering van Hoe Zal Ik Het Zeggen? Ook een ‘proficiat’ en ‘dank je wel’ worden op een originele manier overgebracht. Jens schuwt m.a.w. geen enkel onderwerp en doet zijn uiterste best om de boodschap te laten overkomen. Dat hij dat niet op de meest discrete manier doet, ondervindt ook Ruth Beeckmans…

Ruth Beeckmans’ auto is zo rommelig dat er met moeite iemand bij kan. Haar beste vriendin en actrice Sarah Vangeel is dat grondig beu. Met behulp van Jens Dendoncker leert ze Ruth een lesje.

Maar ook onbekende Vlamingen worden niet gespaard. Yoghurtpotjes: pmd of niet? Wim doet het al jaren verkeerd, ondanks het zeer gestructureerde afvalkot van zijn vrouw. Dankzij Jens is hij getuige van wat yoghurtpotjes in een pmd-zak kunnen veroorzaken. Philippe krijgt dan weer een schattige tweeling aan de deur. De boodschap die ze hem komen brengen, is iets minder schattig.

De 10-jarige Jack vecht al anderhalf jaar tegen leukemie. Zijn ouders willen hem laten weten hoe moedig ze dat vinden en laten hem de hoofdrol spelen in zijn favoriete film. Nog meer bemoedigende woorden voor Hilde. Zij wordt 'officieel in bedanking gesteld' door politie-inspecteurs Jens en Janne.

Vrouwen naroepen op straat: het levert meestal niet meer op dan een kwade blik en een sneer. Maar wat als de vrouw in kwestie wél interesse toont? Pas maar op, jongens, want voor je het weet ben je getrouwd én alweer gescheiden.

Ook gevoelige thema’s worden niet geschuwd: Georges en Jochem vinden dat hun onderburen te luidruchtig zijn in bed. Gelukkig pakt Jens de situatie aan met de nodige subtiliteit.

Hoe Zal Ik Het Zeggen? Elke maandag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: