In mei 2014 was hij nog bij ons voor een magistraal soloconcert in het Koninklijk Circus, en vorige zomer verleidde hij samen met zijn Innocent Criminals de festivalgangers van Rock Werchter met een onvergetelijke show. Dit jaar komen Ben Harper & the Innocent Criminals ons opnieuw verrassen. Ze kondigen alvast de release van een nieuwe plaat aan! 'Call It What It Is' is hun eerste sinds 9 jaar. Om dat te vieren, trekken ze op tournee doorheen de hele wereld, en daarbij hoort natuurlijk ook een passage in ons land! Meer bepaald op dinsdag 18 oktober treden ze op in Vorst Nationaal! De ticketverkoop start op vrijdag 12 februari om 10u.

In 1994 trad Ben Harper voor de eerste keer in de schijnwerpers met een prachtige debuutplaat, 'Welcome To The Cruel World'. Hij kan intussen terugvallen op een verbluffende discografie, zowel solo, in duet (met Charlie Musselwhite of met zijn moeder Ellen Harper), als in groep met Blind Boys of Alabama, Relentless7 en bovenal The Innocent Criminals. Percussionist Leon Mobley, bassist Juan Nelson, drummer Oliver Charles, toetsenist Jason Yates en gitarist Michael Ward kwamen in 2015 weer bij elkaar voor een tournee, en al snel werd duidelijk dat Ben Harper meer van plan was dan enkel hun oude songs nog eens af te stoffen. Er zit dus een nieuwe plaat in de pijplijn! Het resultaat zal 'Call It What It Is' gaan heten, en wordt op 8 april in de winkelrekken verwacht via het beroemde Stax-label.

Dit wordt dus meer dan een eenvoudig weerzien, op 18 oktober in Vorst Nationaal! Het wordt een zeldzame kans om opnieuw live kennis te maken met een resem overgetalenteerde muzikanten, die als groep de som van hun individuele kwaliteiten nog weten te overtreffen. Noteer de datum alvast in uw agenda. Niet te missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ben Harper & The Innocent Criminals
Datum: 
Dinsdag 18 oktober 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over