Nog enkele weken en dan wordt het kleine dorp Dranouter weer overspoeld door tienduizenden festivalbezoekers. De nieuwe opstelling van het festivalterrein vlak tegen het dorpscentrum en het gebruik van drie concertlocaties in het dorp (o.a. de kerk) zorgen ervoor dat het nog iets drukker zal worden dan anders.

Festival Dranouter zet alles in het werk om de vier dagen zo gemoedelijk en rustig mogelijk te laten verlopen, en doet dat ook met een expliciete oproep aan z’n bezoekers. De organisatie liet een ludieke affichecampagne ontwerpen die eerstdaags verspreid zal worden bij alle inwoners van het dorp. Op vier verschillende ontwerpen wordt het publiek opgeroepen om intens te genieten, maar tegelijkertijd respect te hebben voor de bewoners van het dorp. We vragen de inwoners deze affiches zichtbaar aan het raam te hangen, zo helpen ze het dorpscentrum een festivalkleur geven en ondersteunen ze de oproep voor een rustig festival.

Naast deze ludieke campagne worden er extra stewards ingezet in het dorp en langs de openbare weg, is er grondig overleg gehouden met de diverse horecazaken in het dorp en is er een permanent telefoonnummer gecommuniceerd aan de inwoners waar eventuele klachten onmiddellijk gesignaleerd en opgevolgd kunnen worden.

Ons festival kenmerkt zich al jaren door de open geest, de vriendschappelijke sfeer en het rustige verloop. We roepen samen met alle inwoners van Dranouter onze bezoekers dan ook op om ook dit jaar actief bij te dragen aan die gemoedelijke sfeer, zodat we in optimale verstandhouding met het dorp de toekomst van ons festival verder kunnen uitzetten. De affichecampagne zal hier alvast extra aandacht voor vragen.

Alle omwonenden van het festivalterrein kregen een brief met uitnodiging in de bus om op zondag het festival gratis te bezoeken. Vroeger was deze uitnodiging geldig voor alle inwoners van Dranouter, dit jaar is dat niet langer zo. Enkel de omwonenden (waarvan een deel in Loker wonen) zijn gratis welkom. Wel zijn alle inwoners van alle deelgemeenten van Heuvelland ook dit jaar opnieuw gratis welkom op donderdagavond.

Overzicht artiesten:

Vrijdag 7/08: The Magic Numbers, Asaf Avidan, Bart Peeters, Roosbeef, TaxiWars, Mad Dog McRea, William Fitzsimmons, Amsterdam Klezmer Band, Volosi, Douglas Firs, Gordie MacKeeman & His Rhythm Boys, NV3, Goes & de Gasten, Strand, Senne Guns, Kotjesfolk en Basco.

Zaterdag 08/08: Triggerfinger, Intergalactic Lovers, Het Zesde Metaal, Steeleye Span, Red Hot Chilli Pipers, Kadril, De Temps Antan, Kongero, Spiro, Auli, Lula Pena, Greg Russell & Ciaran Algar, Ciaran Lavery & Marc O'Reilly, Fixkes, Louis Barabass & The Bedlam Six, Cherchez la Femme, Jan Rot, Jawhar, Jonas Winterland en Bogus.

Zondag 09/08: Calexico, Flogging Molly, The Waterboys, Jan De Wilde, AmenRa, Baltic Crossing, Broken Twin, Erlend Viken Trio, Myrddin, Spinvis solo, Surpluz, The Young Folk, I Will I Swear, Thijs Maas, Lennaert Maes & Andries Boone, Nijghse vrouwen, Buurman, Flanders Ethno, Ten Strings & A Goat Skin, Razen, Follia! en Beoga.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
7, 8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over