Els Verhaeren

Op zondag was het B-Family dag op Boerenrock in Kortenaken. Deze dag was al heel lang geleden uitverkocht in voorverkoop, maar Boerenrock had dan ook voor een Vlaamse topaffiche gezorgd: De Romeo's, de nieuwe K3, Stan Van Samang, Natalia en Clouseau. Boerenrock had niet alleen voor een mooi muziekprogramma gezorgd ook de randanimatie op het festivalterrein was top voor de kinderen. Springkastelen, volksspelen, clowns, kindergrime… voor elk wat wils in het VIK-dorp.

Starten deden ze met De Romeo's. Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles hadden eerst Ian Thomas als speciale gast aangekondigd, maar omwille van zijn recente ongeval kon zijn optreden niet doorgaan. Ian was er wel bij om een uurtje lang handtekeningen uit te delen. De drie Romeo's gaven daarom een full show op Boerenrock. De -in zilverenpakken gehulde- mannen brachten hun recentste single 'Waanzin' en kregen daarbij veel hulp van het publiek voor de choreografie. Hier en daar ontstond er een groepje die in navolging van Chris, Davy en Gunther de '(Dans de) Sirtaki' gingen dansen. De kinderen vonden het vooral fijn toen de pianist Studio 100 liedjes van Plop, Piet Piraat en Samson begon te spelen. Meezingen was voor de kleintjes geen probleem. De ouderen waren dan weer in voor een hitmedley. De Romeo's zijn bezig met hun film maar ook met nieuwe nummers waarvan 'Cabrio' er een is dat eind september zal uitkomen. Het publiek liet ook hun zangcapaciteiten horen tijdens o.a. 'Take Me Home, Country Roads' en 'Sweet Caroline'.

De kleinsten in het publiek waren natuurlijk naar Boerenrock gekomen om K3 te zien. Met Hanne, Klaasje & Marthe is K3 weer een echte hype geworden en ligt K3 weer in de bovenste schuif van de kleintjes. Wanneer 15.45u verstreken was, werd het publiek een beetje ongeduldig, maar vijf minuutjes later kwamen de meiden het podium op en werd 'Jij bent de Bom' ingezet. Het mooiste aan een K3 show is eigenlijk hun publiek. Die kleine meisjes die -al dan niet in K3 outfit- heel enthousiast mee zingen en ook die danspasjes proberen volgen. Echt heerlijk om te zien. Oude liedjes als 'Heya Mama' of nieuwe zoals 'Als het Binnenregent', alles werd heel luid meegezongen. Voor vele kleintjes werd het halfuurtje K3 het hoogtepunt van hun prille leventje dat afgesloten werd met '10.000 Luchtballonnen'.

"Liefde voor Publiek" is niet alleen de leuze van Stan Van Samang, ook die voor Boerenrock. Zij hielden vorig jaar een enquête om te

Stan Van Samang - 47
© Edwin Houdevelt

zien welke artiesten hun publiek graag op het podium van Boerenrock zouden zien staan. Stan Van Samang bleek dé grote publiekslieveling te zijn en voilà, Boerenrock luisterde naar deze vraag en zette Stan op het programma. Dik verdiend natuurlijk want ook al leerden we Stan kennen als acteur, sinds het één programma "Steracteur, Sterartiest" heeft hij zich op de kaart gezet als zanger en na het VTM programma "Liefde Voor Muziek" is hij echt helemaal naar de top gestegen. 'Junebug' was het eerste nummer dat door 'The Big' ging. De man uit Wijgmaal bewees nog eens dat hij er was voor zijn publiek door tijdens 'Second Hand Life' even door zijn publiek te wandelen. Tijdens 'All In My Head' speelde hij mee op de trom. Veel energie ging over het podium tijdens 'Hang On' en 'Whatcha Gonna Do'. Het publiek bewees dan weer tijdens 'A Simpel Life' hoeveel ze van Stan genoten door luid mee te zingen. Eind november doet Stan het "In't Groot" in Antwerpen, deze keer niet meer in de Lotto Arena maar hij zal enkele keren het Sportpaleis vullen. 'Scars' sloot de set af, maar Boerenrock vroeg om meer en kreeg ook nog 'Goeiemorgen' met een zalig mooie gitaarsolo in. Uiteraard ook kregen we ook nog 'Een Ster' waarbij Boerenrock al van bij de eerste noot uit de bol ging.

Natalia - 4
© Edwin Houdevelt

De roadtruck van Natalia hadden we eerder op de dag al kunnen spotten. Er valt nu eenmaal moeilijk naast die 'In My Blood' affiche te kijken. Gesluierd in lang gewaad werd ze het podium op geleid of toch niet!? Na een intro van 'I've Only Just Begun To Fight' liet Natalia tijdens 'Overdrive' haar madonnagehalte al zien. Er was duidelijk weer veel energie in deze productie gestoken. 'Wise Girl' laat dan weer die fantastische stem horen. Die had ze altijd al, maar je kan heel goed horen dat ze er heel hard aan gewerkt heeft sinds haar Idool-avontuur. Een klasse madam bijgestaan door een vijfkoppige band en twee pracht backing vocalisten en regelmatig kreeg ze ook steun van twee danseressen zoals op 'Sure Thing'. In januari zal Natalia weer de theaterzalen in trekken met "Me and My Producer II", een beetje rustiger en intiemer, 'In My Blood' was daar al een mooi voorsmaakje van. Natalia wilde ook een klein beetje Tomorrowland naar Kortenaken brengen met een dance en beats versie van 'All or Nothing'. Na een battle met haar backing vocals Monique en Chantal kregen we 'Riding By' een nummer waar je moeilijk op kon blijven stilstaan. Een verrassend 'Follow The Leader' met alle meiden vooraan deed ook het publiek van links naar rechts dansen. 'I Want You Back' blijft een hele mooie ballade die door iedereen uit volle borst werd meegezongen. Als bis kregen we nog het nieuwe 'Anyone Out there' met een 'Gangsta’s Paradise' mix. Onze Kempische Madonna, Beyoncé of zelfs Tina Turner – maakt al ni uit want ze kan voor alle drie doorgaan- sloot haar 'In My Blood' set af met 'Risin''.

Omdat Natalia's show was uitgelopen, konden ook Clouseau pas later starten. Maar dat kwam niet alleen door Natalia, Boerenrock had namelijk nog voor een verrassingsact gezorgd met Laura Tesoro. Haar songfestival nummer 'What's The Pressure' was natuurlijk het populairst. Bijna een uur later dan gepland kregen we dan toch de broers Wauters op het podium te zien met opener 'Droomscenario'. Het lijkt nog gisteren maar toch is het al 30 jaar geleden dat we Clouseau leerden kennen. De jonge snaken die toen 'Brandweer' uitbrachten hebben ondertussen al hun 12de studioalbum "Clouseau Danst" uitgebracht en zijn van plan om nog eens een aantal Sportpaleizen te gaan vullen in december. Dertig jaar carrière dus meer dan genoeg stof om er in Kortenaken, voor het tweede jaar op rij, weer een feest van te maken. Clouseau is een goed geoliede showmachine met een frontman die het publiek weet te bespelen en dat was op Boerenrock niet anders. Misschien kende niet iedereen alle teksten van de nieuwe liedjes, ze kregen alleszins 'Zin Om Te Bewegen' en met de klassiekers als 'Swentibold’ en ‘Nobelprijs' zong iedereen luid mee. De Clouseaufans vonden natuurlijk dat 'Vogel Voor De Kat' de Radio 2 Zomerhit had moeten winnen, maar het kon de pret niet bederven. Clouseau danste en Boerenrock danste mee.

Voor wie er toen nog niet genoeg van had, kon nog verder feesten met De Corsari’s. Boerenrock mocht tijdens deze driedaagse 21000 mensen ontvangen op hun festival. Deze 2016 editie was dus een groot succes! Alles was aanwezig: een goede organisatie, fantastisch weer, een topaffiche van artiesten en festivalgangers die in waren voor een feestje, meer moet dat niet zijn! Op naar volgend jaar…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: