Als we zeggen dat Alles Kan op jullie favoriete eiland in de Gentse Feesten, dan menen we dat ook. Of toch bijna. Jong volk aan het werk in de programmatie en misschien zelfs uw eigen figuur in een Boomtownshirt op de Kouter deze zomer. Als je goed kijkt dan zie je het voor je. Handen uit de mouwen!

Nieuwe namen: "Alles Kan"

Alles Kan ondersteunt projecten die jong artistiek en organisatorisch talent in Gent alle kansen geven. Boomtown nodigt dit jaar weer twee jongeren uit die hun stempel drukken op de programmatie. Uit 26 kandidaten kozen we twee getalenteerde enthousiastelingen: Luna De Bruyne en Lowie Clapéron. Na een spoedcursus programmatie en productie vlogen ze er in. Uit 450 (!) inzendingen van soloartiesten en bands op Vi.be kozen onze Alles Kan-programmatoren 15 beloftevolle acts die jullie deze zomer te zien krijgen op Boomtown.

Hier zijn ze: Yamantau en Neufchâtel knallen Boomtown op gang met hun stevige gitaren. Uit Charleroi verwelkomen we de sexy indie van (run) SOFA en ook aan onze kant van de taalgrens wordt frisse indie geserveerd, door Poolside Echo bijvoorbeeld. Veel echo horen we ook bij Ripple Effect, die de Handelsbeurs op vrijdag doet baden in ruis en mooie liedjes. Er is ook ruimte voor enige gekheid, en wel met Morphine Milkshake en hun zingende bisschop. BerryKrimi en Ronin The Wolf zijn onze hiphoppers van dienst en, over wolven gesproken, ook The Girl Who Cried Wolf is van de partij. De jongens van Alpha Whale brengen na die donkerte zon en strand mee met hun psychedelische surfmuziek. Die zon zien we ook graag opduiken bij het optreden van SeizoensKlanken. Leonore komt ons voor de gelegenheid solo betoveren op zaterdag. Meer knappe singer-songwriting vinden we bij Tamino, terwijl Vloedt de poëtische toer op gaat. En last but not least gehen we los met Undskyld.

Dit brengt de teller al op 43 namen, en volgende week lossen we nog enkele kleppers! Voor het gemak nog even de eerder aangekondigde namen op een rijtje:

Tindersticks (UK), Damien Jurado (US), Mykki Blanco (US), Slow Magic (US), Giant Sand (US), William Fitzsimmons (US), Ertebrekers, Alice on the roof, Het Zesde Metaal, STUFF., An Pierlé, Wim Mertens "Charaktersketch", Marble Sounds, The Black Heart Rebellion, Kiss The Anus Of A Black Cat, First Hate (DK), Flying Horseman, de portables, Dijf Sanders, Blackie & the Oohoos, Woodie Smalls, I Will I Swear, Milo Meskens, Billie, Glints, Kapitein Winokio, De Piepkes

Boomtown zoekt medewerkers!

Met hart en ziel geeft de hele Boomtowncrew dit jaar weer 100% gas om een straf festival voor jou op poten te zetten. Een klein leger aan schatten van vrijwilligers smijt zich op de bar, de opbouw en afbraak, artist handling, ticketverkoop, etc. Het resultaat is steeds fantastisch en ook jij kunt er dit jaar deel van uitmaken. Tegenprestatie? Eten, drank, tickets, en een onkostenvergoeding. Maar vooral voldoening als je publiek én muzikanten ziet genieten van ook-een-beetje-jouw festival. Eén keer helpen of elke dag hard gaan, alles kan (ja, ook hier). Vervoeg onze crew via deze link.

Koop nu je Boompas & Tickets

Voor elke bezoeker (ja, ook jij!) leggen we alvast een Boompas opzij maar wie hem nu al bestelt krijgt hem thuis bezorgd mét een cadeautje erop. Wie houdt niet van cadeautjes? Juist.

De tickets daarentegen zijn niet oneindig én gaan vlot de deur uit. Wacht niet te lang als je jouw favoriete band aan het werk wil zien in de Handelsbeurs of in de Opera.

Tickets voor de concerten en de Boompas zijn te verkrijgen via www.boomtownfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boomtown
Datum: 
19 - 23 juli 2016
Locatie: 
Kouter, Gent

Reservatie:

Meer over