Vandaag vond de officiële werfinhuldiging plaats van Kinepolis Den Bosch, die in het voorjaar van 2018 de deuren opent. Kinepolis Den Bosch komt in het Paleiskwartier en zal 7 zalen huisvesten, goed voor zo'n 1000 stoelen. Het Paleiskwartier is een stuk binnenstad in volle ontwikkeling, vlak naast het Centraal Station van 's-Hertogenbosch.

Dit evenement vond plaats in aanwezigheid van beide CEO's van Kinepolis Group, Eddy Duquenne en Joost Bert, en wethouder Eric Logister van de gemeente 's-Hertogenbosch. Op ceremoniële wijze werd de werf officieel ingehuldigd.

In de zomer van 2014 betrad Kinepolis voor het eerst de Nederlandse markt via de overname van de groep Wolff Bioscopen. Eind 2015 nam Kinepolis de Nederlandse Utopolis-complexen over en in 2016 werden nieuwbouwprojecten in Dordrecht, Breda en Utrecht geopend. De geplande bioscoop in 's-Hertogenbosch is het vierde Nederlandse nieuwbouwproject van Kinepolis waar zo'n 350.000 bezoekers per jaar verwacht worden. Momenteel telt Kinepolis 15 bioscopen in Nederland.

Eddy Duquenne: "We willen met het Kinepolis-filmbelevingsconcept meer mensen warm maken voor film en cultuur, en tegemoet komen aan de wensen van de filmliefhebber. Vandaag leggen we de fundamenten van een nieuw succesverhaal."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over