Van 8 tot 11 oktober vindt de vierde editie plaats van het Bozar Electronic Arts Festival, dé jaarlijkse afspraak in Brussel voor liefhebbers van digitale kunst. Binnen de muren van het Paleis voor Schone Kunsten zal het bruisen met een programma elektronische muziek, installaties, performances en projecties. Dit alles in samenwerking met de cel digitale kunst van de Fédération Wallonie-Bruxelles ("Quinzaine numérique") en partners als Ancienne Belgique of Werktank uit Leuven.

Het multidisciplinaire programma van BEAF mengt bekende namen met niche-projecten en trekt zo een breed publiek met een neus voor ontdekkingen en nieuwe sensaties. In drie jaar tijd is het bezoekerscijfer verdubbeld en is de kaap van 6000 bezoekers in zicht.

Het tentoonstellingsluik digitale kunst "WYSIWYG? or What You See Is Not What You Get?!" wordt gedurende vier dagen gepresenteerd. Virtuele realiteit en realiteit, realiteit en fictie zijn vandaag onafscheidelijk. Dit geeft ongekende mogelijkheden bij het creëren van beelden. De geselecteerde werken benaderen op verschillende manieren de relatie tussen medium en drager, inhoud en de projectie. De Zwitserse kunstenaar Zimoun neemt de Hortahal in met een monumentaal werk « 64 ventilators, 98m2 polyethyleen foil 0.08mm ». Er zijn eveneens werken van o.a. de Franse kunstenaar Julien Maire en de Belg Wim Janssen. Daarnaast presenteert Point Culture de nieuwe applicatie "Belgium Underground". Deze app focust zich op de Belgische underground-muziek van 1976 tot heden.

Het muziekluik ontvouwt zich op zijn beurt in de vele zalen van het Paleis. De headliners staan in de Henry Leboeufzaal waar normaalgezien de grote klassieke concerten plaatsvinden. Het publiek zal onvergetelijk momenten beleven met o.a. Apparat alias Sascha Ring. Deze emblematisch figuur uit de Duitse elektronische muziekscène,zal er zijn nieuwe tour " Soundtracks " voorstellen, waarin composities voor films en theaterstukken vermengd worden op beelden van het collectief Transforma !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bozar Electronic Arts Festival
Datum: 
donderdag 8 t.e.m. 18 oktober 2015
Locatie: 
Bozar, Brussel

Reservatie:

Meer over