Omdat vijftig jaar muziekgeschiedenis in de kleren gaat zitten, nodigt Biesenrock u uit om zelf een (lichte) campingstoel mee te brengen naar onze bevloerde tent. Er zal een zitruimte voorzien worden. Vrijdag 4 en zaterdag 5 september herdenkt het festival 50 jaar Jazz Bilzen met concerten van Uriah Heep, Don Airey (Deep Purple, UK), The Wild Romance, The Scabs, The Kids en nog veel meer op de affiche.

Omdat we rekening willen houden met het comfort van ons publiek heeft Biesenrock besloten om lichte klapstoelen toe te laten in de tent. Onze tent is ruim genoeg en bovendien bevloerd. Er zal een zitruimte worden voorzien in de tweede helft van de tent zodat het publiek vooraan geen last heeft van stoelen die in de weg staan. Op die manier wil Biesenrock mensen die minder goed ter been zijn letterlijk een steuntje in de rug geven.

Biesenrock zal de 50ste verjaardag van Jazz Bilzen ook letterlijk opfleuren. Bloemisten van de bekende Fleur Amour-happening -van 25 tot 28 september op Alden Biesen- zullen een Jazz Bilzen-bloemenkunstwerk bouwen op de wei. Daarnaast heeft Biesenrock met de hulp van Jazz Bilzen en de heemkundige kring van Bilzen, Bilisium, de hand kunnen leggen op uniek fotomateriaal uit de vijftigjarige geschiedenis van Jazz Bilzen dat tentoongesteld zal worden.

Biesenrock trapt af om 16.45 uur op vrijdag 4 september, vlak tegenover het prachtige kasteel van Alden Biesen (Bilzen, België). Twee dagen lang zetten bands de geschiedenis van Jazz Bilzen in de kijker. Onderandere Uriah Heep, The Kids, Don Airey (Deep Purple, UK) en Dany Lademacher's Wild Romance (Herman Brood) keren na al die jaren terug naar Bilzen. Daarnaast zullen verschillende bands muzikale tributes brengen aan bands die in Bilzen speelden zoals The Cure, The Police en Thin Lizzy. Biesenrock geeft ook plaats aan talent uit eigen streek met Civilian en Hell City en diverse leuke coverbands zoals Koyle, Jeff B.R.I.C.K en Captain Caveman. En als kers op de taart zijn er op vrijdag The Scabs die wel ooit meededen aan de talentenwedstrijd van Jazz Bilzen, maar pas nu voor het eerst op het festival staan én het altijd amusante Belgian Asociality.

Net als vorig jaar zijn de drankprijzen laag gehouden. De voorverkoop loopt nog tot en met donderdagnacht. Biesenrock, 4 en 5 september, bevloerde tent tegenover Alden Biesen, info en tickets op www.biesenrock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over