Met trots maakt Paradiso Filmed Entertainment bekend dat Martin Koolhovens thriller BRIMSTONE zijn wereldpremière zal beleven tijdens het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd is voor de hoofdcompetitie. BRIMSTONE maakt hiermee kans op de prestigieuze Gouden Leeuw. Ook is de film geselecteerd voor een Special Screening tijdens aankomende editie van het Filmfestival van Toronto (TIFF).

BRIMSTONE is de eerste Engelstalige internationale productie van de Nederlandse regisseur en scenarist Martin Koolhoven en producent Els Vandevorst, beiden verantwoordelijk voor het met vele internationale prijzen gelauwerde drama Oorlogswinter, Het Zuiden En Nu Brimstone.

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Actrice Dakota Fanning (The Twilight Saga, War Of The Worlds) speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce (Memento, The King’s Speech) zal als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich nemen. Kit Harington (Game Of Thrones, Testament Of Youth) en Carice van Houten (Alles Is Liefde, Game Of Thrones, Zwartboek) zijn gecast in belangrijke bijrollen.

De Belgische releasedatum van BRIMSTONE is voorzien voor het eerste kwartaal 2017.

Martin Koolhoven over de selectie van BRIMSTONE: “Ik voel me echt enorm vereerd dat BRIMSTONE in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt."

BRIMSTONE is geproduceerd door Els Vandevorst (N279 Entertainment) en Uwe Schott (XFilme), in coproductie met Filmwave, Prime Time, The Jokers Films en Dragon Films, in associatie met New Sparta. Vanuit Nederland o.a. gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, De Film Production Incentive, het CoBO Fonds en de AVRO/TROS. De film zal in de Benelux worden gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over