Van vrienden had ik al verschillende keren te horen gekregen dat je The Boss toch wel minstens één keertje live aan het werk moet gezien hebben. En die kans kreeg ik vorige donderdag (19 mei) toen Bruce Springsteen and the E Street Band de eerste dag van Rock in Rio Lisboa 2016 mochten afsluiten. Na Barcelona en San Sebastián was dit de derde halte in het Europese luik van The River Tour.

Verwacht geen grootse intro, kostuumwissels, spektakel of speciale effecten. Enkel de pure essentie wordt in de spotlight gezet: Bruce Springsteen, zijn band en de songs. En die set-up werkt! Zelfs op één van de grootste muziekevenementen ter wereld, zoals Rock In Rio.

Bruce Springsteen and the E Street Band vliegen er stevig in en loodsen het publiek gedurende iets meer dan 2,5 uur doorheen The River Tour. Het eerste kippenvelmoment komt er met 'Hungry Heart' waarbij Bruce het 67.000-koppige publiek massaal een singalong laat inzetten. Vanaf dat moment zit de sfeer er goed in en Springsteen gaat een eerste keer het publiek in en verzamelt ondertussen song request pancartes met 'The Promised Land' als resultaat.

Halverwege het concert met 'Working On The Highway' is er een stevig feestje aan de gang, zowel op als voor het podium, dat blijft duren tot in de vroege uurtjes. Het is duidelijk dat Springsteen met heel veel zin op het podium staat en interactie met de fans niet uit de weg gaat. Uiteindelijk gaat hij, tot groot plezier van de fans die al menige uurtjes stonden aan te schuiven voor een goed plekje, tot driemaal toe het publiek in en neemt hij ook rustig zijn tijd.

'Because The Night' wordt warm onthaald en resulteert opnieuw in een massaal meezingmoment. 'Spirit In The Night' is dan weer het ideale moment om de linker- en rechterkant van het publiek tegen elkaar uit te spelen.

Ook klassiekers als 'The River', Born In The USA' en 'Dancing In The Dark' mogen niet ontbreken, waarbij bij die laatste song een dolgelukkige fan uit het publiek de kans krijgt om zich even in de armen van Bruce te nestelen en vervolgens een kort dansje met hem op het podium kan plaatsen.

'Twist And Shout' is nog even alles geven en na een setlist van 26 songs werd 'This Hard Land' de afsluiter van een geweldige concertavond op een fantastische locatie. Een verdiende staande ovatie voor een true legend!

Zin gekregen om Bruce Springsteen ook aan het werk te zien? Hij staat op zaterdag 9 juli bij ons op het podium van TW Classic. Tickets zijn hier te verkrijgen en bekijk zeker ons Bruce Springsteen fotoalbum als voorsmaakje! (Wendy Andries)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: