De finalisten Willem en Miette en Chloë en Magali leggen de laatste hand aan hun pop-up, voor de deuren openen in Knokke-Heist. De strijd om de eindoverwinning én de hoofdprijs van 100.000 euro kan eindelijk losbarsten.

Tafels, stoelen, messen, vorken, lepels, mixers, blenders,... Àlles wordt verhuisd van Kortrijk en Antwerpen naar de nieuwe pop-ups op de dijk van Knokke-Heist. De kandidaten helpen de verhuiswagens mee uitladen. Want alles moet op tijd geïnstalleerd zijn voor de nieuwe start op het strand.

Nadat alles een plekje heeft gekregen, komt de jury op bezoek bij Strombowli en Jalapeño Loco. Sergio, Gert en Sepideh willen zien hoe de voorbereidingen verlopen. Sergio duikt meteen de keuken in om te helpen met de ontwikkeling van nieuwe gerechten. Want aan de kust een pop-up open houden, vraagt natuurlijk om een aanpassing van de kaart. De jury gaat eerst op bezoek bij Jalapeño Loco. Hoe zit het met de taco’s? Heeft het keukenteam al iets gedaan met de opmerkingen van Sergio? En hoe zit het in de zaal? Gert en Sepideh zoeken uit of Miette klaar is om een vol terras van cocktails en hapjes te voorzien én intussen de pop-up draaiende te houden.

Daarna is Strombowli aan de beurt. Krijgen de zusjes alle gerechten op hetzelfde niveau als de kabeljauw, die zo gesmaakt werd bij de jury? En is Magali voldoende voorbereid om de gasten in de zaal én op het terras blij te maken met cocktails en bowlfood? Gert verwacht dat het terras bij beide pop-ups elke dag vol zal zitten. De duo’s kunnen dus maar beter voorbereid zijn. En of hij gelijk heeft. Nog voor de pop-ups hun deuren openzetten, staan er al tientallen kijklustigen geduldig aan te schuiven om een glimp op te vangen van de duo’s. Iedereen wil met hen op de foto. De restaurants zijn zó populair, dat je geduldig moet wachten om binnen te geraken.

Wanneer de avond valt, openen de duo’s voor het eerst hun restaurant aan de kust. Uiteraard wil Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, op deze eerste avond een hapje komen eten. De burgemeester zorgt meteen voor ambiance, zowel bij Strombowli als bij Jalapeño Loco, waar hij de avond eindigt met een kleurrijke sombrero op het hoofd. Het finale avontuur kan beginnen!

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: