Cathérine Moerkerke trapt dinsdag een balletje met de Red Flames, de vrouwelijke tegenhangers van de Rode Duivels. Vlak voor de mannen naar het EK in Frankrijk vertrekken, gaat Cathérine met de dames naar het Britse Rotherham, voor een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het EK in Nederland in 2017.

Cathérine deelt lief en leed met de Red Flames, neemt het voor hen op , beleeft vanaf de zijlijn 90 spannende minuten en wordt uiteindelijk dé nieuwe mascotte van de Red Flames. Maar eerst moet ze wel een liedje zingen, anders komt ze in het damesclubje niet in…

De coach, die ooit met SK Lierse kampioen werd, gelooft meer dan ooit dat de Red Flames kans maken tegen de finalist van het vorige WK. “Anders kan ik beter het eerste beste vliegtuig terug naar huis nemen. Vrouwen zijn misschien fysiek minder sterk dan mannen, maar op tactisch vlak hoeven ze niet voor hen onder te doen”.

Toch krijgen de vrouwen anno 2016 maar weinig respect en erkenning. Ter vergelijking: de Rode Duivels staken per kwalificatiematch voor het WK in Brazilië 8000 euro op zak telkens als ze wonnen, de Red Flames krijgen amper 600 euro.

De volledige afleveringen van CATHéRINE kunnen ook live bekeken en herbekeken worden via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: