Tumaini betekent hoop in het Swahili, de taal van Zuid-Kivu, Congo. Veel reden tot hoop is er daar niet. Moord, verkrachting, plundering maken er al twintig jaar het leven tot een hel. Gehandicapt zijn is overal erg. In Zuid-Kivu is het hopeloos. Met de organisatie Action d’Espoir doen onze vrienden Walter Zinzen en Kris Smet wat ze kunnen voor een groep gehandicapte vrouwen die in Bukavu in een hutje wonen van 4 bij 6 meter. Geluk hebben ze nooit gekend. Hun enige bron van inkomsten is de opbrengst van borduurwerk en poppetjes die ze zelf maken. Hun levensomstandigheden zijn erbarmelijk.

Maar ze willen er uit. Hun droom is een restaurantje te openen. Geld voor de investering is er niet. Als ze de opbrengst krijgen van onze Charming Tumaini JukeBox is dat geld er wel. En is er ruimte voor tumaini. Veel tumaini. Op 14 december treden onze Charming Chanteurs aan met een selectie uit hun repertoire.

De toehoorders beslissen wie wat zingt door een bod te doen op hun lievelingslied. Bieden kan solo of in groep. Elk bod is welkom. Elk bod is een straaltje tumaini voor onze lieve madammen van Bukavu.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Charming Tumaini Jukebox
Datum: 
14 december 2015
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over