Op 18 september stelt Chantal Acda haar nieuwe album ‘The Sparkle In Our Flaws’ voor. Deze plaat betekent meteen het startschot voor een uitgebreide tournee mét band in Europa en de USA in de daaropvolgende maanden. De Belgische release shows werden vandaag aangekondigd, de overige data volgen binnenkort.

‘The Sparkle In Our Flaws’ is Chantal Acda’s eerste release op het Glitterhouse label en werd geschreven terwijl ze toerde met haar eerste album 'Let Your Hands Be My Guide’ (2013). Het album werd opgenomen in nauwe samenwerking met haar muzikale zielsverwanten Peter Broderick en Shahzad Ismaily en bevat daarnaast ook bijdrages van Valgeir Sigurdsson, Heather Woods Broderick, Niels Van Heertum en Eric Thielemans. De inspiratie voor de titel van de plaat komt van de magische setting waar ze werd opgenomen, “The Sparkle” Studio in Pacific City (Oregon), en verwijst tevens naar de kwetsbaarheid die erop wordt blootgegeven: gespeeld en gevangen in het moment, is de opname inherent imperfect maar daarin ligt nu net haar ultieme schoonheid.

Chantal Acda, ook bekend van Isbells, Distance, Light & Sky, Sleepingdog, True Bypass en Marble Sounds, is een Nederlands-Belgische singer-songwriter. Haar muziek is “zacht als verse sneeuw” (Mojo, UK). Na een eerste release, ‘Let Your Hands Be My Guide’ (2013), verscheen in 2014 het live-album ‘Chantal Acda – Live In Dresden’ (2014).

De ‘Sparkle In Our Flaws’ tournee gaat van start op 1 november in de AB te Brussel, gevolgd door shows doorheen Europa en de USA in de rest van 2015 en 2016. De data voor de Belgische release shows werden vandaag bekend gemaakt:

Alle shows worden gespeeld in het kader van Autumn Falls.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over