Vanavond, vrijdag 22 mei, gaat op het filmfestival van Cannes de wondermooie animatiefilm “The Little Prince” van Mark Osborne in wereldpremiere in aanwezigheid van de internationale en nationale casts. Voor België mocht Charlotte Vandermeersch deze eer waarnemen, aangezien ze de Vlaamse stem van de ‘Moeder’ vertolkt in de film. In de internationale versie wordt deze ingesproken door Rachel McAdams. Jan Decleir vertolkt de stem van de ‘Piloot’. Jeff Bridges, Marion Cotillard, James Franco, Rachel McAdams, Mackenzie Foy, Benicio Del Toro en Ricky Gervais maken deel uit van de internationale cast.

Voor deze feestelijke gelegenheid werd Charlotte gestyled door Linda Van Waesberge en droeg ze op de photocall een rok en bustier van Léo, schoenen van Jimmy Choo en oorbellen van Wouters & Hendrickx. Vanavond zal ze de rode loper betreden met een smoking van Diane von Furstenberg en een topje van Lenny Leleu. Ook Superpieceofchic , Gioia Seghers en Filles à Papa zullen zorgen voor een tiptop outfit. Het zijn allemaal Belgische ontwerpers, met uitzondering van Jimmy Choo. Na de officiële screening volgt nog een heuse party!

Charlotte Vandermeersch is vooral gekend om van haar hoofdrol in vtm-serie “Deadline 14.10” en “Deadline 25.5” en is één van de vaste acteurs uit de comedy serie “Wat Als”.

De film gaat op 28 juni in premiere in Antwerpen en komt op 29 juli uit in de bioscoop.

Synopsis

Om te kunnen slagen aan de prestigieuze Werth Academie, verhuist het Kleine Meisje met haar moeder (Charlotte Vandermeersch) naar een nieuwe buurt. Aangezien ze erg plichtbewust is en rijp voor haar leeftijd, staat de vakantie grotendeels in het teken van haar studies. Al zit het strenge werkritme dat haar moeder haar oplegt daar ook wel voor iets tussen. Maar dan wordt haar vakantie verstoord door de Piloot, haar excentrieke maar zeer gulle buurman. Samen met hem zal ze een wonderbaarlijke wereld ontdekken waarin alles mogelijk is. Een wereld waar de Piloot ooit het pad kruiste van een mysterieuze Kleine Prins. En zo start het avontuur van het Kleine Meisje in het universum van de Kleine Prins. Dank zij de ontmoetingen met de Vos, de Roos, de Slang, de Ijdeltuit en de Zakenman, herbeleeft ze haar jeugd. Ze beseft dat je alleen met je hart goed kan zien en wat belangrijk is, niet zichtbaar is met het blote oog.

De film wordt verdeeld in België door Alternative films en gaat op zondag 28 juni in feestelijke première in Antwerpen, Kinepolis. De release volgt op 29 juli 2015.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: