Gisterenavond trapte Clouseau hun nieuwe concerttournee “Clouseau in’t dubbel” af in het Antwerpse Sportpaleis. Voor het 7de jaar op rij zorgen de gebroeders Wouters in december voor 1 van de muzikale hoogtepunten van het jaar. Koen en Kris begrepen dat het moeilijk was om “Clouseau in’t lang” technisch te overtreffen en daarom grepen ze dit jaar terug naar de basis: de muziek. Clouseau zorgde alvast voor 2 podia en nodigde maar liefst 50 muzikanten uit om hen te vergezellen.

Starten deden Koen en Kris met Vanbinnen. Ze daalden neer op een ster vanuit de nok en landen zo meteen in het midden van het Sportpaleis. De perfecte start voor een schitterende muzikale avond waarin alle grote Clouseau hits de setlist passeerden. Verschillende nummers werden dan wel in een muzikaal ander jasje gestoken, ze klonken op zijn minst even goed. Het enige wat misschien voor discussie zorgden was het knalrode kostuum van Koen Wouters (ontworpen door Walter van Beirendonck).

Clouseau in’t dubbel betekende niet alleen 2 podia maar ook 2 muzikale gasten. Goede vriend Bart Peeter kwam op bezoek en trakteerde het publiek op een Ik wil je nooit meer kwijt, een mooie Bob Dylan cover. Samen met Koen bracht hij hulde aan zijn Radio’s tijdperk met een schitterende vertaling van I’m into folk. Als 2de special guest nodigde Clouseau niemand minder dan Natalia uit.

Voor Natalia was het haar eerste optreden sinds haar stemproblemen een half jaar geleden en dat onmiddellijk in een uitverkocht sportpaleis. 1 geruststelling zingen is ze duidelijk niet verleerd in tegendeel haar I’have only begun to fight zorgde voor vuurwerk. Maar het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld Dansen waarin Bart Peeters en Koen Wouters streden om Natalia.

Verassen deed Clouseau ook want het publiek kreeg niet alleen de nieuwe single Vonken en vuur te horen maar ook de ware en hoe lang. Beide songs doorstonden alvast de vuurdoop schitterend want ze zorgde voor heuse kippenvel momenten bij veel van de 17500 fans. Afsluiten deden Koen en Kris met het schitterende daar gaat ze dat trouwens niemand onberoerd kon laten.

Na afloop van de concerttournee op 29 december zullen meer als 200000 fans de muzikale hoogmis van Vlaanderen hebben gezien. Voor de fans die nog geen tickets hebben is het haasten geblazen want zo goed als alle tickets zijn al uitverkocht. Je kan de laatste kaartjes bestellen op www.teleticketservice.be of www.sportpaleis.be!

Koen en Kris hadden gisterenavond alvast nog goed nieuws in petto want ze bevestigde dat ze ook volgend jaar weer voor vuurwerk zullen zorgen in het Antwerpse Sportpaleis. Dan zullen ze eraan beginnen op 30 november. Maar eerst nog 11 keer “Clouseau in’ dubbel” afwerken.

Setlist:

Deel 1
1) Vanbinnen
2) Louise
3) Shaken & grooven
4) Weg van jou
5) Heb ik ooit gezegd
6) Altijd meer en meer
7) Hier bij jou
8) Ik geef me over
9) Ik denk aan jou
10) De ware
11) Laat me nu toch niet alleen
12) Vonken en vuur
13) Wil niet dat weggaat
14) Brandweer
Deel 2
15) Anne
16) Zij is van mij
17) Swentibold
18) Mary-Lou
19) Ik zie de hemel
20) Perfectie
21) Oker
22) Ik wil je (nooit meer kwijt)
23) Ik hou meer van folk
24) I’ve only begun to fight
25) Dansen
26) Oh ja
27) Geeft het op
28) Ik, jij, hij of zij
29) En dans
Bis
30) Hoe lang
31) Nobelprijs
32) Daar gaat ze

Foto's Clouseau in't dubbel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: