Clouseau heeft deze ochtend de videoclip bij haar nieuwe single ‘Tijd Om Te Leven’ gelanceerd via een post op het Facebookprofiel van de band. ‘Tijd Om Te leven’ is de vierde single uit het album ‘Clouseau Danst’ na ‘Zin Om Te Bewegen’, ‘Droomscenario’ en het zomerse ‘Vogel Voor De Kat’.

De krachtige ballade ‘Tijd Om Te Leven’ is zowel muzikaal als thematisch een buitenbeetje op het uptempo & dansbare album ‘Clouseau Danst’. Ook de bijhorende videoclip is een buitenbeentje in het Clouseau-cliprepertoire met zijn lange one-takes; theaterachtige aanpak en donkere kleuren. Meteen wordt ook duidelijk waarom zanger Koen Wauters de voorbije weken ongeschoren en met wilde haren door het leven ging.

Koen Wauters: “Het verhaal gaat erom dat velen onder ons hun leven in handen van foute mensen leggen en zich als een marionet laten sturen. In de clip ben ik één van hen. Op een bepaald moment hang ik zelfs letterlijk aan de touwen. Visueel begint alles erg grijs en grauw. Ik ben moe van geleefd te worden en de figuranten zien letterlijk grijs. Naarmate de clip vordert en het hoofdpersonage beseft dat het tijd is om te gaan leven, wordt alles kleurrijker en levendiger.”

Kris Wauters is niet in de clip te zien. “Het verhaal van de clip draait rond één centrale persoon die beseft dat hij geleefd wordt, en het is veel sterker om alleen Koen op te voeren. Ik zou de aandacht alleen maar afleiden. Ik was op de set en heb de opnames met veel plezier gevolgd.”

De videoclip werd geregisseerd door productiehuis Cinema Jax in regie van Karel Van Mileghem en Sofie Hendrickx. ‘Tijd Om Te leven’ is de vierde single uit het album ‘Clouseau Danst’ na ‘Zin Om Te Bewegen’, ‘Droomscenario’ en het zomerse‘Vogel Voor De Kat’. Van het album ‘Clouseau Danst’, uitgebracht eind februari 2016, zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank gegaan, goed voor Platinum.

Na een erg succesvolle zomertournee met meer dan 30 uitverkochte concerten kan je Clouseau live nog aan het werk zien in het Antwerpse Sportpaleis op 9 en 10 december 2016 en op 7 januari 2017.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over