Geboren in Brussel, groeide Crystal op in een gezin vol Country, Soul, Doo Wop, Rock'n'Roll en vooral Rockabilly music. Al op haar 16e stond ze op een podium, met Runnin’ Wild, de Rockabilly band van haar vader Patrick Ouchène, die samen met Johnny Trash (drum/vox) en Dan BlackWolf (contrabas) al bijna 20 jaar ‘on the road’ zijn met een unieke Roots/Rockabilly sound. Maar nu beslisten ze hun schouders te zetten onder het veelbelovende jonge talent dat Crystal is.

Crystal & Runnin’ Wild was geboren en toerde meteen in het rootscircuit van België, Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Finland en zelfs Rusland.

Eén van de hoogtepunten was het Brussels Summer Festival 2013 voor een 5000-koppig publiek, waar Crystal de aandacht trok van Steve McKay (van Iggy & The Stooges), die hoogst gecharmeerd was door haar versie van hun Punkklassieker "Search And Destroy". McKay verbroederde en jamde met de band.

In april 2013 won Crystal het Belgische luik van de Hard Rock Rising wedstrijd, een internationaal concours van de Hard Rock Café-keten. Dat resulteerde in een eerste EP (2014). Een jaar later is er de eerste full CD "Good Taste In bad Friends", die werd getekend door het Amerikaans/Duitse Rhythm Bomb label, dat de band meteen naar de States overvloog, voor het Viva Las Vegas festival, in...jawel, Las Vegas op 3 april 2015. Aansluitend volgden concerten in o.a.California.

Ondertussen werd de band aangevuld met de Amerikaanse steelgitarist Thomas Beardslee, die garant staat voor de zeer authentieke rootsrock-aanpak van Crystal & Runnin’ Wild. Samen staan ze voor een forse, hedendaagse Roots-Rock-‘n-Roll sound, gedragen door de rocking voice van Crystal. Trouw aan de ‘roots’ van Blues, Country, Rockabilly en Gospel, maar met het vuur van een nieuwe, jonge generatie.

Lente 2015 : release van CD “Good Taste in Bad Friends”, met tournee in het roots-circuit van California en Arizona (USA). Zie alles over de tour op facebook CrystalandRunninWild.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over