Dave Matthews komt met Tim Reynolds in maart 2017 voor 2 shows naar Nederland. Op 25 maart staan ze in de Oosterpoort in Groningen en op 26 maart in de Heineken Music Hall in Amsterdam –die vanaf 1 januari Afas Live gaat heten. De voorverkoop voor deze concerten start aanstaande maandag 24 oktober om 9 uur.

Dave Matthews en Tim Reynolds hebben al jaren een speciale muzikale chemie. Volgend voorjaar gaan ze samen op tournee door Europa met een bijzondere show. Het duo speelt een intieme akoestische set waarin ze nummers in hun puurste vorm ten gehore brengen. In de show delen de twee ook bijzondere verhalen uit hun langlopende muzikale carrières.

Dave Matthews Band staat bekend om hun indrukwekkende liveperformance en verkocht de afgelopen tien jaar meer dan 20 miljoen tickets en 38 miljoen albums en dvd’s. Het is de eerste groep ooit die met zes opeenvolgende studioalbums binnenkwam op de eerste positie in de Billboard 200. De band scoorde hits met onder andere What Would You Say, Crash Into Me, Too Much en Everyday.

Zanger en gitarist Dave Matthews bracht in 2003 zijn soloalbum Some Devil uit met daarop de single Gravedigger. Matthews won een Grammy Award voor Best Male Rock Vocal Performance. Tim Reynolds is een autodidact multi-instrumentalist. Hij speelt onder andere gitaar, sitar, djembe, twaalfsnarige gitaar, viool en mandoline. Reynolds is voornamelijk bekend door zijn rol in Dave Matthews Band. Daarnaast is hij medeoprichter van het elektrisch trio TR3. Als een duo brachten Dave Matthews en Tim Reynolds al drie live-cd’s uit: Live At Luther College (1999), Live At Radio City (2007) en Live In Las Vegas (2010).

An Evening With Dave Matthews & Tim Reynolds

Zaterdag 25 maart 2017 | Oosterpoort, Groningen
Zondag 26 maart 2017 | Heineken Music Hall, Amsterdam (vanaf 1 jan AFAS Live)
Aanvang: 20.00 uur | Entree: v.a. €64 (excl servicekosten)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: