De grootste besparing realiseer je nog altijd door te onderhandelen met de banken over je hypothecaire lening.

Dat blijkt in de laatste aflevering van dit seizoen van Voor hetzelfde geld op woensdag 11 november. Daarin bundelen Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken de beste tips uit de voorbije drie jaargangen. Hun uitgangspunt: hoe kan je aangenamer leven door minder geld uit te geven en meer te verdienen?

Voor hetzelfde geld: woensdag 11 november om 20.35 uur op Eén.

Door met een jong koppeltje te gaan shoppen voor hun lening en de banken tegen elkaar uit te spelen, slaagde Thomas Vanderveken erin om maar liefst 40.000 euro te besparen. Het blijft bij uitstek de grootste besparing van de dertig uitzendingen van Voor hetzelfde geld.

Uitdagingen

Het trio slaagde er telkens in om op een speelse manier een boeiende en informatieve reportage te brengen. En Thomas, Britt en Jan hielden het ook graag spannend en uitdagend: Voor hetzelfde geld organiseerde de voorbije jaren zo’n 21 wedstrijdjes waarin ze elkaar uitdaagden om het meest te besparen of te verdienen. Britt Van Marsenille kwam met twaalf overwinningen als beste uit deze strijd.

Wegwijzer voor consumenten

Britt, Thomas en Jan trokken graag naar het buitenland maar altijd op zoek naar de beste prijs voor de beste kwaliteit.

Voor hetzelfde geld maakte de kijker wegwijs in het grote aanbod aan handige tools waar je online en gratis de goedkoopste prijzen kunt vinden. Van vliegtuigtickets, hotels tot attracties.

En waarom meer betalen als de goedkopere variant van een product even goed is?

Voor hetzelfde geld onderzocht en vergeleek de voorbije jaren een reeks producten waar de prijsverschillen hoog opliepen en dat veelal omdat de dure marketing de prijzen omhoog duwt. En daar zijn we ons niet altijd bewust van.

Thomas Vanderveken beet zich vast in elk onderwerp waar hij op een simpele vraag geen duidelijk antwoord kreeg.

Is een Olé chocolade koekje hetzelfde als een Leo, of waarom zijn er zo’n grote prijsverschillen tussen scampi’s?

Tenslotte vond Jan Van Looveren altijd wel een manier om een perfecte balans te vinden tussen werk en privé.

Hij schakelde gewoon zijn familie in. Betaalde hij zijn dochter Jente teveel zakgeld? En wat zijn de oude juwelen van zijn mama nog waard?

Voor hetzelfde geld: woensdag 11 november om 20.35 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: