Op zaterdag 26 november komt de Amsterdamse band De Dijk naar 013. De Dijk is zonder meer een van Nederlands beste en meest succesvolle popgroepen met een zeer indrukwekkende reeks aan hits en awards. Tickets kosten € 26,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 28 mei om 10:00 uur in de voorverkoop.

Al sinds begin jaren tachtig maakt De Dijk een pakkende mix van rock, blues en soul. Het duurt dan ook niet lang voordat de groep rond zanger Huub van der Lubbe een groot publiek bereikt met singles als ‘Bloedend Hart’ en ‘Binnen Zonder Kloppen’. De daarop volgende jaren worden de liedjes en de bezieling steeds fraaier. De Dijk is dan ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Sterker nog, met zo’n indrukwekkend cv is de groep een van de belangrijkste pijlers van de Nederpop.

Het rijke, verfijnde, maar toch altijd toegankelijke geluid van De Dijk is veelvuldig met prijzen beloond. Daaronder niet alleen de vermaarde Popprijs, maar ook bijvoorbeeld de Edison Oeuvreprijs. De groep heeft vele sterke albums gemaakt en ook de laatste studioplaat ‘Allemansplein’ (2014) kan moeiteloos worden toegevoegd aan de lange lijst met creatieve triomfen. Het album kwam binnen op één in de nationale albumlijsten en dat onderstreept maar weer eens hoe populair deze band ook nu nog is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Dijk
Datum: 
Zaterdag 26 november 2016
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Reservatie:

Meer over