Goele Bormans

Een zwarte dag in het leven van de familie Quaghebeurs, vaderlief is jammer genoeg overleden. De jongste zoon Andreas “Andréke” is er het hart van in. Hij woonde als enige nog thuis en had een goede band met zijn vader. Samen runde ze hun brasserie “Petit Paris”. De andere broers, dat is een paar andere mouwen. Eén voor één liepen ze thuis weg of werden ze buiten gegooid door hun vader. Hun moeder stierf lang geleden in het kraambed en dat veranderde Willy Quaghebeur helemaal. De oudste broer Pierre “Peter” komt helemaal uit het verre Engeland om zijn arme vader te begroeten, of is hij toch meer op de erfenis uit? Paul “Paula” zorgt voor de verrassing van hun leven en Jean haalt als bekende goochelaar zijn trukendoos boven. De altijd opgewekte Linda van funerarium Terminus probeert alles een beetje in goede banen te leiden. Niet altijd evident met vier ruziemakende kinderen. De dood van hun vader bracht hen alle vier terug bijeen maar de oude wonden zijn nog lang niet genezen. Alleen Op Andréke lijkt niemand kwaad. De jongste telg spreekt nog steeds als vroeger alle moeilijke woorden verkeerd uit waar de oudste broers dikwijls plezier in hebben. Maar hoe moet het nu verder met de brasserie? Wat met de erfenis? De gouden Rolex van hun vader? De juwelen van hun moeder? Zullen de broers erin slagen alles netjes te verdelen? Of gaat één iemand met de buit lopen?

De Quaghebeurs is een hilarische komedie, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes. De teksten zijn gevat en komisch. Geweldig zijn de foute woordjes van Andréke, een hoog Samson-gehalte met een fout kantje. Vaak zijn de meest onschuldige woorden zeer dubbelzinnig als je ze fout uitspreekt. Niet evident om alles zo fout te zeggen, dus een dikke pluim voor Thomas van Goethem, die Andréke op een fantastische manier vertolkt. Frank De Kaey mag in de huid kruipen van de omhooggevallen oudste broer “Peter”. Hij woont met zijn stinkend rijke vrouw op een gigantisch landgoed in Engeland. Maar toch is hij diegene die achter het goud aan zit. Een rol met veel gevloek maar heel leuk gespeeld! Maja van Honsté moest haar mannetje staan tussen haar vier mannelijke tegenspelers maar ondanks een mogelijke blauwe poep is haar dat wel zeer goed gelukt.

Dat blauwe achterwerk kan wel eens te danken zijn aan Paul oftewel Mathias Daneels. Hij is nog niet echt gewend aan zijn testosteron dus laat hij dat maar de volle loop! Zijn intelligente spreuken doen de broers met verstomming staan. Net zoals de goochelacts van Jean, vertolkt door Paul Maes. Hij was een beetje de plaagstok van de hoop en heeft zich ongetwijfeld geamuseerd. Ook deze twee heren hebben dat zeer goed gedaan. De cast heeft echt een fantastische prestatie geleverd. Het plezier spatte van het podium. Waardoor het publiek bijna niet meer stopte met lachen. Een avond dikke fun is verzekerd! Ook de verrassingsact op het einde van de voorstelling bleef humor bevatten. Een leuke afsluiter die ervoor zorgde dat je met een big smile de zaal verliet.

Weet je de komende weekends niet wat doen? Kijk dan maar of je nog een gaatje vindt in je agenda en boek direct tickets! Je kan deze grappige broers en de toffe Linda nog ontmoeten tot en met 19 februari in het EWT Theater in Deurne.

Tickets en info kan je vinden op www.ewt.be .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
EWT Theater
Meer over