In De Vetste Vakantie krijgen kinderen carte blanche: zij bepalen voor één keer de bestemming en activiteiten van hun gezinsvakantie. Op maandag 24 oktober ontmoet Dina Tersago de familie Vekeman uit Zottegem en de familie Vandenhende uit Bellegem. De ouders van het eerste gezin zijn gek op de Oostenrijkse bergen, terwijl het tweede gezin zich elk jaar onderdompelt in de Britse cultuur. Maar wanneer hun kids het voor het zeggen hebben, kiezen ze iets volledig anders.

Van de Oostenrijkse natuur naar het drukke stadsleven in Londen

Emma (10) en Louise (14) hebben de hulp van Dina ingeschakeld, want hun familievakantie ziet er elk jaar hetzelfde uit: wandelen in Oostenrijk. Alsof dat niet saai genoeg is, willen hun ouders Els en Nico elke avond uitgebreid tafelen en spenderen ze de rest van hun tijd in de sauna. De hippe zusjes willen eindelijk eens kennismaken met het drukke stadsleven. En welke locatie is beter geschikt voor een citytrip dan de bruisende wereldstad Londen? Shoppen in chique boetiekjes, de iconen van de stad bezoeken en in de underground gaan: de planning van de meisjes is snel gemaakt. Els en Nico zullen hun vijfgangenmenu vaarwel moeten zeggen, want Emma en Louise hebben andere culinaire ervaringen voor hen in petto. “Hamburgers met frieten als ontbijt? Dat kan toch niet!”, klagen de ouders. Maar de heimwee naar hun geliefde Oostenrijk verdwijnt, wanneer ze met hun dochters in de Londen Eye genieten van het magnifieke uitzicht over de stad.

Nritse cultuur wordt geruild voor safari en watersport in Namibië

Ook vanuit Bellegem krijgt Dina een oproep. De sportieve Marthe (16) en dierenvriend Nelle (13) willen hun ouders Pascal en Annemie eens uit hun comfortzone halen, want als het van hen afhangt, gaan ze de rest van hun leven naar rustige Engelse dorpjes met een koffer vol boeken. Marthe en Nelle zijn de leesmarathon van hun ouders in het regenachtige Engeland beu en dromen ervan om eens buiten Europa te gaan. Namibië, in het zuiden van Afrika, combineert de twee passies van de zusjes Vandenhende: watersport en dieren. Voor de ouders is het een nieuw continent mét nieuwe reisregels: bij hun aankomst moeten ze al hun meegesmokkelde boeken meteen inleveren aan hun dochters. De vakantie staat in het teken van avontuur: kajakken tussen zeehonden, wilde dieren spotten op safaritocht en met de quad rijden door de woestijn. Pascal en Annemie moeten dus hun grenzen verleggen, en dat is niet altijd eenvoudig…

De afleveringen van De Vetste Vakantie zijn leve en uitgesteld te bekijken op vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: