Toffer dan tof, mooier dan mooi en haar ogen waren groener dan groen’. Deze drie zinnen spoken door het hoofd van Frimoutzanger Stef Willems na een ontmoeting met een knappe dame tijdens een avondje stappen op een zomerse dag. Hij schrijft er een onweerstaanbaar feelgood liedje over waarvan het catchy refrein dagenlang gewillig in je hoofd dwaalt.

In de tekst zijn leuke bijrollen weggelegd voor Willy Sommers en Evy Gruyaert. Die is alvast blij verrast met haar gastrol.

Evy Gruyaert: "Ik vind het geweldig dat ik vermeld wordt in dit catchy deuntje. Het straalt, een vrolijke, positieve vibe uit . Ik kan niet ontkennen dat ik het flatterend vind dat er over mij gezongen wordt, maar bovenal is het gewoon een toffe feelgood song!"

Ook Willy Sommers is blij verrast dat hij een gastrol in het verhaal heeft: ‘ik vind het een eer dat ik in de tekst voorkom. Het is ook zeer euh..tof geïntegreerd in de tekst. Ik hoorde het nummer op de radio en het viel me meteen op. Niet alleen omdat het een goed nummer is, maar ook omdat de productie van hoge kwaliteit is. Dit nummer kan in mijn ogen wel eens een grote Vlaamse hit worden.’

De opname van het nummer gebeurde in de legendarische ICP- studio. De frisse backings en het vakmanschap van producer Steve Willaert en mixer Shelle Dierickx geven het nummer de typische Frimoutsound. Toffer is de 7de single op rij met airplay op Radio2. Ook talloze lokale zenders hebben het nummer al in hun playlist opgenomen.

Minstens zo schoon als Evy Gruyaert!

Een nieuwe Frimoutsingle gaat zoals steeds gepaard met een opvallende videoclip. Deze keer trekt de band alle registers open om er een prachtig visueel liefdesverhaaltje van te maken. De clip wordt onder meer opgenomen in de prachtige velden en bossen in Linden, vlakbij Leuven.

De beelden lijken rechtstreeks uit een romantische Hollywoodkomedie te komen. De hoofdrol wordt vertolkt door rastalent Charlotte Anne Bongaerts (oa De Behandeling, Image). Zij spat van het scherm en maakt de premisse uit de tekst: ‘minstens zo schoon als Evy Gruyaert’, zonder enige moeite waar. In de clip wordt ze op slag verliefd op Tim David (oa De Kavijaks).

De regie is in handen van Andries Vangeel. De camera wordt gehanteerd Joris Bulckens, één van lands meest gerenommeerde fotografen. Kijk via onderstaande link naar de clip https://www.youtube.com/watch?v=TooGdxblrnA

FRIMOUT LIVE!

Frimout is inmiddels stevig op weg om een gevestigde waarde te worden in de Vlaamse popmuziek. De voorbije twee jaar vinden in totaal 7 singles hun weg naar nationale en lokale radio’s. Live zit de band ook niet stil. De zomer van 2015 kondigt zich mooi aan. In hun agenda staan er optredens op mooie plaatsen (oa de Oude Markt in Leuven) in zowel Vlaanderen als Nederland. Kortom, de zomer kleurt voor Frimout ‘Toffer dan tof’.

Toffer dan tof is te koop via Itunes: https://itunes.apple.com/be/album/toffer-dan-tof-single/id1002672207

Frimout zomertour 2015

Agenda

  • Zondag 5 juli : 11-juli viering Sint-Pieters-Leeuw
  • Donderdag 9 juli: Pleinconcerten, Sint-Niklaas
  • Vrijdag 10 juli: Parkplezier Zoersel
  • Zaterdag 11 juli: Keermes Ten Dries
  • Zondag 2 augustus: Hapje Tapje, Oude Markt Leuven
  • Maandag 3 augustus: Parkies Dordrecht
  • Dinsdag 4 augustus: Parkies Tilburg
  • Woensdag 5 augustus: Parkies Roosendaal
  • Donderdag 6 augustus: Parkies Bergen op Zoom
  • Woensdag 12 augustus: De Zomer van Balder, Berlaar
  • Donderdag 20 augustus: Donderse Dagen, Herentals
  • Zaterdag 5 september: Leopoldsburg Zingt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over