In 2016 viert Delain haar 10-jarige mijpaal met de release van Moonbathers! Het album verschijnt op 26 augustus via Napalm Records.

Van de eerste stappen in Zwolle, tot hun huidige status als een van de populairste bands in de heavy muziek wereld: Delain heeft altijd haar eigen verhaal geschreven. Een verhaal waarbij elk hoofdstuk de band meer in de spotlight positioneerde dan het vorige. Keyboard maestro Martijn Westerholt en vocaal talent Charlotte Wessels begonnen Delain als een symfonisch metal project met grote ambities en grotere ideeën. Ontstaan in een tijd waarin de wereld duidelijk behoefte had aan muziek met een hart en met visie, maakt de Nederlandse groep direct indruk met hun debuut uit 2006; Lucidity. Door de singles Frozen en See Me In Shadow, en de uitgebreide tours die volgden, ontwikkelen de jonge muziekanten vlot een reputatie voor een indrukwekkende live-show.

In de tien jaar die volgen na de release van Lucidity maakt Delain grootste stappen voorwaarts, waarbij ze momentum en bekeerlingen winnen met elk erop volgende album en tour. De meest significante doorbraak vindt plaats in 2012 met het album We Are The Others, en nu, twee jaar na de release van Delain’s vierde album The Human Contradiction, is Delain terug met hun nieuwste release; Moonbathers.

In aanloop naar de release doet Delain deze zomer een rondje langs de Europese festivals met hoogtepunten als Download, Hellfest en Graspop Metalmeeting. In het najaar staat er een tour van 30 shows door heel Europa gepland met een eindejaarsshow in de grote zaal van Paradiso!

Live in de Benelux

  • 06.11 - Antwerp / Trix
  • 25.11 - Gebouw T / Bergen op Zoom
  • 10.12 - Paradiso / Amsterdam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over