Deze derde editie van Antwerp Metal Fest in het Bouckenborgh Park, gelegen te Merksem, startte met 11 bands waaronder naar traditie 7 lokale artiesten. Het oog wilt ook wat, de sympathieke en tattoorijke Femke Fatale, deed dienst als presentatrice. Als starter op de openlucht mainstage: Mästürbätör, die vorig jaar debutteerden op Diablo Fest en onlangs namen ze in Muziekcentrum Trix hun eerste EP 'Negative Attitude' op. Deadalus warmde later de Marquee op. Dit doordat de mannen uit Luik vorig juryprijs van de AMF Contest 2015 wonnen.

Af en toe werden de festivalgangers verfrist met een portie vers water uit de tuinslang. Dit verkoelde hen genoeg om terug volop op te gaan in andere bands van eigen bodem zoals Bloodrocuted, Hammerhead, Killer en Bark. Uit het Verenigd Koninkrijk kwam Heart of a Coward op bezoek, deze beginnen goed te scoren. Hier heeft zanger Jamie Graham met zijn bom van een stem zeker iets mee te maken,dit was ook duidelijk zichtbaar aan het toenemende enthousiasme ondanks de warmte. In de Marquee ging het er hevig aan toe met Coldburn. De Duitsers konden toch al op een circlepitje rekenen en aan sfeer was er allesbehalve een gebrek.

Deez Nuts was duidelijk geen onbekende voor het publiek. De Australische hardcore band maakte de oververhitte fans blij met hits als ‘’Shot After Shot’’, ‘’I Hustle Every Day’’ en ‘’Stay True’’. ‘’Band of Brothers’’ was een schot in de roos als rustige afsluiter na al het muzikale geweld. After All is al 20 jaar bezig en stond ondermeer op Graspop en in de Lotto Arena. Ze stonden stevig op het podium met harmonie tussen hun lyrics, muziek en performance. Na 8 albums geeft de Brugse trashband nog steeds het beste van zichzelf. Obituary uit de Verenigde Staten mocht de eerste festivaldag afsluiten. Diegenen die nog verder een feestje wilden bouwen, konden naar de afterparty met Goe Vur In Den Otto, die er al sinds de eerste editie bij zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over