Op zaterdag 14 november vindt de derde editie plaats van het B-Wave Festival in CC Muze te Heusden-Zolder. Het festival geldt als enige festival in België dat de ambient, space en chillout muziekgenres behartigd en dit op een unieke manier . Het is een “indoor” festival met 2 podia voor live muziek maar ook een festival voor de elektronische muziek producer. Dit betekend dat er naast een 6-tal concerten er tevens stands zijn van record labels, verdelers en fabrikanten van muziek apparatuur.

Er werd bewust voor het CC Muze te Heusden-Zolder gekozen omwille van zijn goede akoestiek en ideale foyer om het publiek een hele dag te entertainen. Tevens is er een cafetaria, aanpalend frikot en een goei chinees wat verderop. Dank zij het unieke gegeven heeft de provincie Limburg beslist dit evenement te ondersteunen!

Line-up 2015.

De line-up voor dit jaar toont in ieder geval enkele erg mooie namen: Robert Rich (USA): sound designer voor kaskrakers als Pitch Black, Behind Enemy Lines enz. Het is een uniek en enig concert van Robert Rich in Europa, so don’t miss this ! Radio Massacre International (UK): maakte furore op MTV Partyzone met hun live performance voornamelijk bestaande uit drones en gitaar-rifs. Allesbehalve party music ! Dit viel niet in dovemansoren bij het beruchte Cuneiform-label en dit betekende dan ook een boost voor deze band uit de UK. Verder: Space Megalithe (FR), The Tower Tree (BE), Nomatisan (DK) Demo’s van Guy Drieghe (BE), Gin Devo (BE) en Manikin Electronic (DE).

De organisatie van het B-Wave Festival is in handen van B-Wave, een vereniging uit Hasselt die mindere commerciële muziekvormen zoals ambient, space, chillout, Berliner Schule en krautrock behartigd. Het steunt tevens de muzikanten die deze muziekvormen beoefenen met raad en daad.

Het B-Wave Festival start om 13.00 uur en dit voor de hele namiddag en vindt plaats in CC Muze, Dekenstraat 40 te Heusden Zolder, BE.

Alle info m.b.t. het B-Wave Festival is terug te vinden op: Website: www.b-wave.b

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over